A început sesiunea de cereri de proiecte pentru tinerii fermieri

Grupul de Acțiune Locală Ținutul Viei și Vinului Vrancea anunță lansarea, în perioada 10 iunie – 9 iulie 2013, a Sesiunii de cereri de proiecte nr.1/2013 pentru Masura 4.112 – ” INSTALAREA TINERILOR FERMIERI “, conform prioritătilor descrise în Strategia de Dezvoltare Locală a GAL.
Data publicării 10 iunie 2013

Numărul de referinţă al sesiunii cererii de proiecte M 4.112/1/2013
Data lansării apelului de selectie 10 iunie 2013
Data limită de depunere a proiectelor Sesiunea este deschisă în perioada 10 iunie- 9 iulie 2013. Data limită de depunere a proiectelor este 9 iulie 2013, ora 15.00.

Locul si intervalul orar in care se pot depune proiectele Depunerea proiectelor se va face la sediul GAL din Focșani, str.Republicii nr.45, zilnic de luni pâna vineri, intre orele 10.00-15.00.

Fondul disponibil Fondurile totale disponibile sunt în valoare de 280.000 euro. Suma maximă nerambursabila cu care poate fi finanțat un proiect este de 40.000 euro.

Documente necesare
Proiectele se vor întocmi în conformitate cu cerințele Ghidului Solicitantului în vigoare la data lansării apelului de selectie, aferent Masurii 112 – Instalarea tinerilor fermieri, disponibile în format electronic pe site-ul www.apdrp.ro
Odata cu depunerea proiectului, solicitantul trebuie sa depuna urmatoarele documente:
-Documente de proprietate/folosinta pentru exploatatia agricola
-Angajamentul persoanelor fizice de a se autoriza
Pentru solicitanti autorizati:

-document de la banca
-Certificat care atesta lipsa datoriilor fiscale si sociale
-Certificat constatator emis de catre Oficiul Registrului Comertului
-Certificat de inregistrare emis de catre Oficiul Registrului Comertului
-Cazier judiciar
-Copie act identitate
-Copie dupa diploma de studii
-Declaratie pe propria raspundere
-Plan de afaceri pentru dezvoltarea explotatiei
-Declaratie pe propria raspundere a solicitantului privind exploatatia
-Document care atesta ca solicitantul este inregistrat intr-o forma asociativa
-Angajamentul de agro-mediu pentru o perioada de 5 ani( daca e cazul)
– Declaratie privind raportarea catre GAL a platilor efectuate de APDRP.

Cerinte de conformitate si eligibilitate Proiectul trebuie să fie implementat in teritoriul GAL și să se încadreze în prioritățile Strategiei de Dezvoltare Locală, publicata pe site-ul www.tinutulvieisivinului.ro. Solicitantul finanțării trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în cadrul Ghidului Solicitantului aferent Măsurii 112 din PNDR (www.apdrp.ro) si cele din Fisa Masurii.

Modalitatea de desfasurare a selectiei Proiectul se depune la GAL, care verifică conformitatea şi eligibilitatea acestuia. În urma finalizarii evaluării proiectelor eligibile, GAL va întocmi şi aproba Raportul de evaluare.

Selecţia proiectelor se face pe baza criteriilor de selecţie stabilite de GAL prin Strategia de Dezvoltare Locală, care poate fi vizualizata pe site-ul www.tinutulvieisivinului.ro. Comitetul de selectie al proiectelor este alcatuit din 14 membri, din care 4 apartinand sectorului public si 10 reprezentanti ai mediului privat si sectorului asociativ. Un proiect poate va întruni un număr total maxim de 100 de puncte.

Anuntarea rezultatelor Beneficiarii care au depus proiecte la Secretariatul GAL vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării, în scris. Raportul de selectie se va publica pe pagina web a GAL Tinutul Viei si Vinului Vrancea. Eventualele contestaţii se vor depune în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea notificării si/sau 5 zile lucrătoare de la afişarea pe site a raportului de evaluare.

Date de contact si informatii Informatii detaliate cu privire la accesarea Masurii 4.112 pot fi obținute la sediul GAL din Focsani, str.Republicii nr.45 , zilnic între orele 10.00-16.00, de pe pagina de internet www.tinutulvieisivinului.ro, precum și la telefon 0736618234.

Comunicat primit de la Grupul de Actiune Locala Tinutul Viei si Vinului Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.