A 13-a ediție a Concursului Național de Vinuri “Bachus 2012”

Vrancea a devenit capitala rafinamentului în materie de vinuri o dată cu debutul celei de-a III-a ediţii a Concursului Naţional de Vinuri “Bachus 2012”, organizat de către Consiliul Judeţean Vrancea şi Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România, în perioada 19- 20 octombrie 2012.

La concursul care se va desfășura la Ateneul Popular “Maior Ghe. Pastia” din Focșani, începând cu ora 14.00, au fost înscrise 246 de probe de vin din podgoriile Vrancei, dar şi din restul regiunilor viticole din România. Sunt probe de vin alb, vin roşu, şampanie şi cognac.

Ca urmare a numărului mare de probe înscrise, a III-a ediţie a Concursului Naţional de Vinuri „Bachus 2012” se va desfăşura pe parcursul a două zile, câştigătorii urmând să fie anunţaţi sâmbătă, pe scena festivalului din Piaţa Unirii.

Astfel, vor fi jurizate vinuri liniştite: – vinuri tinere inclusiv recoltă 2012, vinuri de colecţie (mai vechi de 2006 inclusiv), vinuri efervescente, vinuri speciale, băuturi spirtoase şi băuturi pe bază de vin (vinarsuri).

Concursul Național de Vinuri organizat la Focșani în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului a devenit deja o tradiție.

La ediţia precedentă, marele câştigător al Concursului Naţional de Vinuri a fost Vincon Vrancea SA, care a luat cele două medalii de aur ale festivalului, pentru o Tămâioasă Românească din 2008 şi pentru o Fetească Neagră din 2009.

În anul 2010 Concursul Naţional de Vinuri, la care au participat 38 de podgoreni, a fost câştigat de către societatea viti-vinicolă din Vrancea, Mera Com International, cu o Fetească Regală din 2009 (Marea Medalie de Aur pentru vin alb) şi Apcovin cu un Cabernet Sauvignon din 2009 (Marea Medalie de Aur pentru vin roşu). Ne găsiti pe www.bachus-vrancea.ro şi pe Facebook la: http://www.facebook.com/festivalul.viei.si.vinului.vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.