A fost inaugurat Tribunalul Ilfov

Astăzi, 01 noiembrie 2011, a avut loc inaugurarea Tribunalului Ilfov, conform Ordinului ministrului justiţiei nr.2021/C/06.10.2011, eveniment la care a participat preşedintele Curţii de Apel Bucureşti, domnul judecător dr. DAN LUPAŞCU.

Tribunalul Ilfov este instanţă cu personalitate juridică, în circumscripţia sa funcţionând 2 judecătorii, Judecătoria Buftea şi Judecătoria Cornetu, şi are în competenţă soluţionarea litigiilor pe toate gradele de jurisdicţie (fond, apel şi recurs).

Tribunalul îşi va desfăşura activitatea provizoriu în imobilul în care îşi are sediul în prezent Judecătoria Buftea, respectiv în oraşul Buftea, str. Ştirbei Vodă nr.24, judeţul Ilfov, fiindu-i alocate

spaţiile aflate la etajele 2 şi 3. Demersurile necesare edificării unui sediu corespunzător au fost demarate de mai mulţi ani, iar în 2010 a fost atribuit un teren în acest scop, obiectivul de investiţii fiind în derulare.

Înfiinţarea Tribunalului Ilfov vine în sprijinul justiţiabililor care domiciliază pe raza judeţului Ilfov, prin aceea că, toate cererile sau acţiunile a căror competenţă de soluţionare este stabilită prin lege în favoarea tribunalului vor fi soluţionate de acesta.

Totodată, darea în funcţiune a acestui tribunal va degreva Tribunalul Bucureşti de o parte din cauzele care până în prezent erau soluţionate, atât ca instanţă de fond, cât şi ca instanţă de control judiciar, de acesta.

Precizăm că dosarele înregistrate până la data de 31 octombrie 2011 pe rolul Tribunalul Bucureşti, cauze ce ar intra în competenţa Tribunalului Ilfov, vor rămâne în competenţa de soluţionare a Tribunalului Bucureşti.

Articol preluat de pe www.infocsm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.