A crescut numărul deținutilor la Penitenciarul din Mândrești

Anul 2012 a insemnat pentru Penitenciarul din Mandresti cresterea numărului persoanelor private de libertate de la 758, în anul 2011, la 855 în 2012. Cu ocazia controlului specific, efectuat asupra pachetelor aduse de către vizitatorii persoanelor private de libertate, s-au descoperit: 2 telefoane mobile, 1 sticlă cu alcool si 5 plicuri cu medicamente. Pe parcursul întregului an au fost executate aproape 2000 de misiuni de escortare dintre care 728 la organele judiciare, 972 la punctele de lucru si 228 la spitale si policlinici. Au fost prezentate în fata organelor judiciare, spitale si policlinici, un efectiv total de 8400 de persoane private de libertate, dintre care peste 7000 în fata organelor judiciare.

În anul 2012 au fost aplicate 224 sanctiuni disciplinare, celor care au încălcat dispozitiile prevăzute de actele normative care reglementează activitatea în locurile de detinere si au fost acordate 693 recompense, din care 33 cu permisiunea iesirii din penitenciar. Programele educationale, de asistentă psihosocială, precum si cele de petrecere a timpului liber si hobby au cuprins, în medie, un număr de 780 persoane private de libertate. În anul scolar 2011-2012 au absolvit cursurile de scolarizare 33 persoane private de libertate: 13 în clasele I-IV si 20 în clasele V-VIII.

În colaborare cu Fundatia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie Vrancea, au fost organizate cursuri de formare profesională pentru 70 persoane private de libertate. Pe linia folosirii la muncă a efectivelor de persoane aflate în custodie, au fost încheiate 23 contracte de prestări servicii cu persoane juridice si 7 contracte de prestări servicii cu persoane fizice pentru diverse activităti necalificate. Dintr-un efectiv mediu de 827 persoane private de libertate s-au folosit la muncă, în medie, 224 persoane (27 % din efectivul mediu ). Veniturile obtinute din prestări servicii cu forta de muncă specială pe bază de contract au fost în valoare de aproape 650 de mii de lei, valoarea totala a cheltuielilor pe care le-a avut Penitenciarul anul trecut fiind de aproape 3 milioane de lei. Cheltuielile cu asistenta medicala pentru detinuti au insemnat peste 65 000 de lei.

Articol preluat de pe Radio DADA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.