91 de infracțiuni sancționate de polițiști de Anul Nou

628 de polițiști, peste 200 intervenții la evenimente, 260 de sancțiuni contravenționale, o singură concluzie: se continuă trendul de creștere a siguranței comunității, din ultimii ani, pe fondul descreșterii volumului criminalității.

În perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, peste 150 de poliţişti au acționat zilnic, în județul Vrancea pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică. Structurile de poliție au intervenit la 202 de evenimente, dintre care 163 sesizate prin SNUAU 112.

Au fost sesizate 91 de infracţiuni, dintre care 24 au fost constatate în flagrant delict. Se continuă astfel trendul de creștere a siguranței comunității din ultimii ani, volumul criminalității fiind în descreștere.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 260 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală depășește 64000 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române, context în care poliţiştii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier.

Astfel, pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 173 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 5 pentru consum de alcool și 17 pentru viteză.

De asemenea, au fost reținute 27 de permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare. În toată această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente de amploare care să perturbe siguranța și liniștea cetățenilor, măsurile luate de Poliția Română atingându-și astfel scopul.

Mulțumim cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să se bucure în liniște de această minivacanță.

Informatii primite de la IPJ Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE