9 decembrie, Ziua internaţională de luptă împotriva corupţiei

Fără îndoială deja este cunoscut faptul că, în data de 9 decembrie, peste tot în lume, se sărbătoreşte Ziua internaţională de luptă împotriva corupţiei. DGA a marcat în fiecare an acest eveniment prin numeroase acţiuni derulate atât în municipiul Bucureşti cât şi în toate judeţele din ţară, prin intermediul structurilor sale teritoriale.

În acest an, la 9 decembrie, Ziua Internaţională Anticorupţie va fi sărbătorită în cadrul unor manifestări ce se vor desfăşura la Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, la care sunt invitate persoane publice (Ministrul Educaţiei Naţionale, Ministrul Afacerilor Interne, Primarul General), reprezentanţi ai unor O.N.G.- uri, artişti, tinerii din ţară implicaţi în proiecte anticorupţie precum şi funcţionari, cu scopul de a marca această zi împreună şi de a premia persoanele care s-au implicat activ în prevenirea şi sesizarea faptelor de corupţie.

Vă reamintim faptul că, la nivelul judeţului Vrancea, Direcţia Generală Anticorupţie este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea, cu sediul în mun. Focşani, str. Cezar Bolliac, nr. 12, telefon 0237207129, e-mail vrancea.dga@mai.gov.ro

Cetăţenii care doresc să sesizeze fapte de corupţie săvârşite de către personalul MAI, se pot prezenta în audienţă la sediul serviciului, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, între orele 1200-1500, sau ori de câte ori consideră necesar sau pot apela la linia verde anticorupţie 0800.806.806, principal canal de comunicare cu publicul, ce pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie, apelabilă gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

La începutul acestui an, Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov a iniţiat în parteneriat cu Asociaţia Pro Democraţia, Proiectul „Plăteşte ZERO pentru ce ţi se cuvine!”, care a vizat desfăşurarea unei campanii naţionale anticorupţie în Municipiul Bucureşti şi în judeţele Braşov, Covasna, Ialomiţa, Sibiu, Vrancea, proiect adresat, în special, tinerilor care au fost şi sunt încurajaţi să ia atitudine împotriva corupţiei, ca cetăţeni activi, considerând că implicarea acestora va reprezenta un prim pas în formarea şi consolidarea spiritului civic şi al respectului pentru statul de drept în România.

Proiectul a fost finanţat de Fundaţia HANNS SEIDEL ROMANIA şi în cadrul lui s-au desfăşurat până în prezent sesiuni de informare la au participat cca. 775 elevi şi profesori, un workshop de 30 de persoane la Buşteni şi alte manifestări publice locale prilejuite de Ziua Direcţiei Generale Anticorupţie în care tinerii au împărţit materiale promoţionale, atât pietonilor, cât şi conducătorilor auto (în colaborare cu Poliţia Rutieră), precum şi funcţionarilor din diferite instituţii ale statului.

Campania a continuat cu evenimente publice care au avut loc în Bucureşti, Braşov, Focşani, Sibiu şi Slobozia unde a fost expus Labirintul Anticorupţie, şi se va finaliza prin activităţile ce se vor desfăşura cu ocazia zilei de 9 decembrie, aşa cum au fost ele descrise mai sus, activităţi la care vor participa şi elevi ai Liceului Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani, însoţiţi de reprezentantul APD filiala Vrancea, profesor Gabriela Obodariu, şi ofiţerul de prevenire al SJA Vrancea.

Totodată, în plan local, Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea va desfăşura o serie de activităţi ce se vor adresa cetăţenilor, cu sprijinul Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Vrancea, materialele informative şi promoţionale ce vor fi distribuite cu această ocazie fiind realizate prin contribuţia Consiliului Judeţean Vrancea care a alocat fondurile necesare, în baza protocolului încheiat cu Direcţia Generală Anticorupţie.

Prin toate acţiunile sale, Direcţia Generală Anticorupţie promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul, ca standard atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al M.A.I. Fiindcă toate acestea nu ar fi posibile fără sprijinul partenerilor noştri, dorim să mulţumim tuturor instituţiilor de aplicare a legii, societăţii civile şi cetăţenilor.

De asemenea, mulţumim structurilor M.A.I. care au contribuit şi susţinut şi în acest an demersurile instituţionale în lupta împotriva corupţiei, precum şi personalului care a demonstrat integritate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi care a înţeles că numai printr-o atitudine corectă se poate construi o imagine demnă de rolul şi importanţa Ministerului Afacerilor Interne.

Şi nu în ultimul rând, mulţumim instituţiilor de presă locale care au redat, ori de câte ori a fost cazul, cu profesionalism şi echidistanţă, activitatea unităţii noastre.

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE VRANCEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.