26% a fost deficitul de medici în România, la nivelul anului 2018, iar subfinanțarea sistemului medical este recunoscută chiar de către Ministerul Sănătății!

26% a fost deficitul de medici în România, la nivelul anului 2018, iar subfinanțarea sistemului medical este recunoscută chiar de către Ministerul Sănătății! Un minister care, culmea, nu știe câți medici români au ales să profeseze în străinătate, în perioada 2016 – 2018.

Ministerul de resort a răspuns unor întrebări pe care le-am adresat în calitate de senator, cu privire la situația concretă din sistemul medical, pe anumite segmente care au legătură cu calitatea condițiilor din spitale și a actului medical până la urmă.

Din răspunsul Ministerului Sănătății ies în evidență o serie de aspecte care trebuie avute în vedere pentru a asigura românilor condiții și tratamente medicale de calitate. Iată indicatorii comunicați de MS (valabili pentru anul 2018):

– Principala problemă cu care se confruntă sistemul medical: subfinanțarea
– Spitale din municipii reședință de județ care au solicitat fonduri pentru reabilitare: 22 din 41
– Sesizări către minister cu privire la neregulile din spitale: 150 (majoritatea sesizărilor au fost adresate direct DSP-urilor)
– Deficitul de medici în România: 26%
– Deficit foarte mare (35% – 55%) se înregistrează în specializările: epidemiologie, medicină de urgență, medicină sportivă, neuropsihiatrie infantilă etc.

În mod incredibil, Ministerul Sănătății mi-a comunicat faptul că nu are date cu privire la numărul medicilor care au ales să profeseze în străinătate, în perioada 2016 – 2018. De aici pot trage concluzia că Ministerul condus de Sorina Pintea nu este interesat de numărul celor care părăsesc România și lasă sistemul medical în deficit. Răspunsul integral îl puteți citi aici:

Departament Comunicare Birou Senator Cătălin Dumitru Toma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.