19 localitati au fost afectate in primul semestru al acestui an, conform sintezei facute de Prefectura

Astăzi, 14.06.2010, la sediul Instituţiei Prefectului, a avut loc şedinţa ordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Prefectul judeţului Vrancea, Ion Oprea, a prezentat sinteza activităţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pe semestrul I al anului 2010.

Astfel, în prima jumătate a anului, membrii comitetului s-au întrunit în 26 de şedinţe dintre care 25 extraordinare şi una ordinară. Problematica dezbătută în timpul şedinţelor a vizat la nivel de judeţ, în principal, afectarea infrastructurii rutiere ca urmare a fenomenelor meteo extreme, evoluţia pandemiei de gripă cu virusul A(H1N1) şi măsurile întreprinse de Direcţia de Sănătate Publică în vederea diminuării riscului de îmbolnăvire a populaţiei precum şi evoluţia hidrologică a cursurilor de apă din judeţ.

Pe parcursul şedinţelor au fost adoptate un număr de 46 de hotărâri, toate dintre ele fiind implementate, iar pentru buna funcţionare şi în vederea ducerii la îndeplinire a acestora, prefectul judeţului Vrancea, în calitate de Preşedinte al comitetului judeţean, a emis 14 ordine. Localităţile mai afectate de manifestările fenomenelor meteorologice periculoase care au solicitat constituirea unor comisii mixte de constatare şi evaluare a pagubelor la faţa locului au fost: Bîrseşti, Dumitreşti, Poiana Cristei, Mera, Vintileasca, Chiojdeni, Andreiaşu de Jos, Bogheşti, Jitia, Gura Caliţei, Cîrligele, Cîmpinenca, Coteşti, Soveja, Urecheşti, Spulber, Nereju, Ţifeşti, Tulnici, Slobozia Bradului şi Vârteşcoiu.

Tot pe parcursul semestrului I – 2010 au fost actualizate, prezentate şi aprobate: planul de acţiune prin care se reglementează responsabilităţile privind măsurile ce trebuie luate pentru persoanele fără adăpost, pe timpul manifestării temperaturilor extreme, planul judeţean de apărare împotriva inundaţiilor, secetei hidrologice, accidentele la construcţiile hidrotehnice şi poluării accidentale pe cursurile de apă şi planul judeţean de asigurare cu resurse umane, materiale, şi financiare pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Un alt punct pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a fost prezentarea Concluziilor desprinse din activităţile preventive efectuate, de către Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţa Anghel Saligny – Vrancea, la unităţile de cultură din judeţ.

Au fost controlate, teatrul, casele de cultură, căminele culturale, biblioteci, mausolee şi muzeele din judeţ. Pentru deficienţele constate au fost aplicate un număr de 5 avertismente. Dintre obiectivele la care au fost descoperite cele mai multe deficienţe pe linia apărării împotriva incendiilor enumerăm, Casa de cultură “Leopoldina Bălănuţă” şi Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia”. Faţă de cele prezentate, membri comitetului au hotărât atenţionarea conducerii celor două lăcaşe de cultură în vederea remedierii şi/sau după caz, acoperirii deficienţelor constatate.

În finalul şedinţei, Prefectul judeţului Vrancea, a propus iar membrii comitetului judeţean au aprobat, ca, pe viitor, în cazul atenţionărilor meteo de caniculă, să se reactiveze automat punctele de prim ajutor destinate asistării populaţiei care solicită sprijin.

Comunicat primit de la BIROUL DE PRESĂ AL INSTITUŢIEI PREFECTULUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.