10 companii au susținut premierea olimpicilor la Geografie. Premii totale de peste 9.000 de lei și invitați de prestigiu.

În după amiaza zilei de marţi 13 iunie 2017, în sala de festivităţi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea a avut loc premierea elevilor olimpici la Geografie pentru rezultatele obţinute în anul şcolar 2016-2017. Au fost premiaţi 69 de elevi din clasele V-XII participanţi la diferite concursuri şcolare cu specific geografic.

Festivitatea de premiere a debutat cu un cuvânt de deschidere din partea domnului Inspector Şcolar General prof. Dorin Cristea pe care am fost deplin onoraţi să îl avem alături de noi fie şi numai pentru puţine minute mai ales în această perioadă extrem de aglomerată cu examene şi câte altele îi mulţumim pentru cuvintele sincere adresate unei săli care a devenit deodată neîncăpătoare.

Tot din partea I.S.J. Vrancea a mai participat şi inspector şcolar pentru programe educative prof. Mihaela Simion. Am dat apoi cuvântul distinşilor noştri invitaţi care ne-au onorat cu prezenţa prof univ dr. Laura Comănescu, decan al Facultăţii de Geografie din Universitatea Bucureşti şi prof. univ dr. Alexandru Nedelea director al Departamentului de Geomorfologie la aceeaşi prestigioasă instituţie de învăţământ superior. Fesivitatea de premiere a avut şi substanţă financiară, datorită sponsorilor generoşi ai acestui proiect Premium Porc Group,(din partea cărora ne-a onorat să fie alături de noi doamna Raluca Silvastru) Marco S.A.,(administrator Marin Vasile) Palcom Internaţional S.A., (administrator Florentin Mălureanu) Vranlact S.A., (administrator Oprea Gabriel) S.C. Piton S.R.L, S.C. Zanfir S.A., (administrator Lilieana Zanfir) Cofetăria Monique, Paco S.A., (administrator Feliciu Paraschiv) Casiopeea Impex S.R.L. Focşani, cărora li se adăugat Foto Răduc profesioniştii imaginii.

Pentru că întotdeauna pe lângă o imagine de calitate e nevoie şi de un sunet profesionist, am apelat la alţi prieteni vechi şi dragi nouă, cum ar fi domnul Vasile Vatră, primar al comunei Gugeşti, care aşa cum ne-a obişnuit deja pe noi cei care îl cunoaştem, a fost la fel de pragmatic şi prompt. Având acordul dumnealui, am ,,detaşat’’ instalaţia de sunet a Căminului Cultural din localitate la locul manifestării noastre. Aici domnul Gabi Albu, director al instituţiei anterior amintite şi în timpul liber ,,om de sunet’’, ne-a făcut să credem că ceva nu e adevărat. Din spusele celor prezenţi s-a auzit impecabil. Ne face o deosebită plăcere să le mulţumim amândurora şi pe această cale.

După ce toate aceste aspecte de ,,bucătărie internă’’ au fost rezolvate am început ,,nemţeşte’’ cu o întârziere de vreo 15 minute dar am recuperat. La premiul I cei 23 de elevi implicaţi au primit pe lângă generoasele premii în bani susţinute de compania Premium Porc Group aflată alături de mica comunitate a geografilor vrânceni pentru al doilea an la rând anul acesta cu o implicare financiară care trebuie să recunoaştem că ne-a întrecut aşteptările (HR. Manager Rareş Popelca, director adjunct Consiterfin inginer Adrian Iorgulescu) au primit şi cărţi de specialitate care au devenit cu atât mai valoroase cu cât au astăzi pe pagina de gardă autografe din partea celor doi invitaţi cadre didactice universitare de prestigiu.

Premiile II şi III au fost susţinute de Marco S.R.L., Palcom Internaţional S.A. S.C. Zanfir S.A., S.C. Piton S.R.L, Paco S.A. iar pentru finanțarea mențiunilor ne-au susținut Cofetăria Monique, Casiopeea Impex S.R.L. Focşani…Tuturor aprecirea, respectul şi consideraţia noastră …Este de menţionat că aportul fiecăruia dintre dvs a fost cel mai important pentru simplul fapt că altfel nu am fi putut ajunge la premii totale care au depăsit 9000 lei luând în calcul şi întălnirea organizată într-un cadru non formal la Corso Café cu sprijinul financiar al S.C. Vranlact S.A., exterm de apreciată de toţi cei 46 de elevi olimpici din clasele V-VIII

Pentru implicarea în prezentarea corectă către sponsori a demersului nostru contribuţii personale şi implicare mulţumiri speciale unor distinşi colegi geografi prof. Cristea Florin, prof. Diac Loredana, prof. Ion Nicoleta, prof. Pătrunjel Elena, cărora li s-au alăturat o serie de alţi colegi ce au contribuit deasemenea major la reuşita acestui eveniment prof. Ionescu Răzvan, prof. dr. Ionescu Daniela prof. Lupu Alis, prof. Nistor Mirela, prof. Oprişan Decebal, prof. Rusu Amalia, prof. Săcrieru Dănuţ, prof. dr. Săcrieru Răzvan, prof. Stănescu Cerasela, prof. Stănilă Luci, prof. Chipăilă Mirela

Pentru desfăşurarea la cele mai înalte standarde a manifestării noastre au contribuit şi o serie de alţi distinşi colegi (geografi sau nu) prof. Loreta Gherghinoiu (director Şcoala Gimnazială Moviliţa,) prof. Amalia Rusu (director adj. Liceul Teoretic ,,Duiliu Zamfirescu’’ Odobeşti) prof. Daniela Ciută (Școala Gimnazială ,, Ion Diaconu” Tulnici) prof. Rică Zaharia (director Şcoala Gimnazială ,,Alexandru Vlahuţă’’ Gugeşti)…Tuturor distinsele noastre mulţumiri şi toată aprecierea noastră contribuţia fiecăruia dintre dvs. este dragi colegi cea mai importantă…ne-a ajutat să ,,închidem cercul’’ unei acțiuni ne place să credem noi reuşite.

Deşi în încheiere sunt desigur primii pe listă şi vor rămâne mereu aşa dragii noştri elevi cei cărora ne face plăcere să le mulțumim pentru că această festivitate e despre ei şi succesele lor în anul şcolar ce tocmai stă să se încheie…

În calitatea actuală extrem de onorantă dealtfel de a reprezenta comunitatea geogarfilor vrânceni din postura de inspector şcolar în cadrul I.S.J. Vrancea vă pot spune că îmi doresc foarte mult ca acest proiect a cărui valoare comună este susţinerea excelenţei (în geografie în cazul nostru) să crească de la un an la altul şi treptat să se impună în peisajul educaţional vrîncean şi nu numai…a declarat inspector școlar pentru Geografie Vasile Ovidiu Allen.

Ne face plăcere să putem surprinde în încheiere și câteva gînduri ale celor mai entuziaști dintre participanți, dragii noștri elevi:

În acest an, am avut onoarea de a participa la Festivitatea de premiere a elevilor vrânceni, care au obținut premii și mențiuni la cea mai spectaculoasă știință a naturii, geografia… Festivitatea a început, cu câteva cuvinte din partea unor oameni prestigioși fiind extrem de plăcut surprinsă cu câtă înțelepciune ni s-a vorbit… După aceea, cuvântul a fost preluat de către domnul inspector şcolar care ne-a premiat. Festivitatea a continuat la Corso Cafe unde am fost extrem de bine primiți și serviți! Îmi face placere să mulțumesc din suflet sponsorilor care au fost în număr atât de mare, pentru că fără aceștia festivitatea nu ar mai fi fost! Datorită acestora premiile au existat si au fost peste ceea ce ne aşteptam! Nu pot exprima în cuvinte respectul și aprecierea pe care o am pentru toți cei care au contribuitla reuşta acestui eveniment! Un sincer MULȚUMESC… (Gurbet Bianca Nicoleta Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță Gugești)

Sunt unul din norocoşii elevi care au câstigat câte un premiu la Concursul Naţional de Geografie Terra- Mica Olimpiadă de Geografie pentru elevii claselor V-VII… Participând la acest concurs, nu am câştigat doar experienţă sau anumite informaţii, ci am şi cunoscut oameni noi, majoritatea fiind copii, am legat strânse prietenii. Personal, m-am bucurat că ne-au fost alături nume mari din lumea companiilor care ne-au recompensat pentru reuşitele noastre. Anul viitor sper că voi duce şi eu numele şcolii mai departe de faza judeţeană…Şi pe această cale, vreau să mulţumsc şi domnului profesor Vasile Ovidiu Allen, care m-a îndrumat şi sprijinit în pregătirea pentru acest concurs, atât de apreciat de noi elevii de gimnaziu”. (Bianca Praja, Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță Gugești)

A fost o zi minunată!A fost o zi in care am simțit ca niciodată multă emoție,bucurie și fericire.Acolo am putut sa îmi dau seama câți copii din județul nostru își doresc să descopere din tainele geografiei. Pot sa zic ca a fost cea mai frumoasa zi din viața mea.Le multumesc tuturor sponsorilor care ne-au oferit o zi excelentă și cu siguranță voi participa și la anul”. (Ștefania Cioară Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță Gugești )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE