Voluntari din șase țări europene, care își desfășoară activitatea în județul Vrancea, au organizat o expoziție de Artcraft în cadrul Palatului Copiilor Focșani.

Tinerii europeni implicați în proiectul Different but Equal prin programul Erasmus+, acțiunea KA1-mobilități de tineret al Asociației Voluntariat pentru Viață, au expus miercuri, 15 martie, o primă parte a lucrărilor de art craft pe care le-au realizat alături de copii și tineri de la noi din județ. Împărțiți în două echipe, una în Focșani și cealaltă în Mărășești, aceștia au angrenat în activități extrașcolare elevi atât din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna”Focșani, cât și din patru instituții educaționale din Mărășești, acestea fiind: Școala Generală nr. 2, Școala Siretu, Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”, Liceul Tehnologic ”Eremia Grigorescu”.

„Proiectul ”Different but Equal” se adresează unui număr de 10 tineri voluntari în cadrul Serviciului Europena de Voluntariat din Portugalia, Spania, Italia, Grecia, Polonia și Franța care desfăşoară activități educative de petrecere a timpului liber, cum ar fi: activități artistice, pictură, modelaj, decorațiuni, handmade, ateliere de reciclare dar și activități sportive: tenis de masă, fotbal, bedminton, volei, basket, șah cu copiii din orașul Mărășești și copii cu Cerințe Educaționale Speciale din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna”Focșani” a declarat Drăgan Any Mary, coordonatorul proiectului.

Expoziția va putea fi admirată gratuit până la finele lunii aprilie, iar curioșii ce vor dori să o viziteze se vor putea bucura de roadele mânuțelor elevilor vrânceni, dar se vor și putea inspira pentru viitoare lucrări pe care să le realizeze cu proprii lor copii.

Reamintim cititorilor ca Asociația Voluntariat Pentru Viață este o Organizație Non-Guvernamentală non-profit, cu sediul în orașul Mărășești, județul Vrancea, înființată în 2012 din inițiativă unor specialiști în domeniul educației, artei, istoriei și asistenței sociale, cu misiunea de a promova voluntariatul și conștiință civică.

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este răspunzătoare pentru modul în care poate fi utilizată informația conținută aici.

Adi Mangu, Mentor voluntari SEV

Scrie un comentariu

STIRI LIVE