VIDEO: ”Ce face Ministerul Muncii și Justiției Sociale pentru a crește calitatea vieții în căminele de persoane vârstnice”?

Senatorul PNL de Vrancea, Cătălin Toma, i-a adresat ieri o întrebare doamnei  ministru  Lia Olguta Vasilescu, Ministerul Muncii si Justitiei sociale, despre creșterea calitatii vietii in caminele de persoane varstnice.

În 2011 Guvernul României a adoptat un program de interes național intitulat „Creșterea calității vieții în căminele de persoane vârstnice”. Programul este sublim, dar lipsește cu desăvârșire. Doar două cămine au primit sume derizorii pentru o perioadă de două luni. I-am solicitat ministrului Muncii și Justiției Sociale, doamna Lia Olguța Vasilescu, să-mi spună care sunt preocupările ministerului pe care îl conduce privind creșterea calității vieții în căminele de persoane vârstnice, mai ales că în județul nostru, la Mărășești, există o astfel de instituție ce se confruntă cu grave probleme”, a precizat pe Facebook, senatorul liberal.

Conținutul integral al întrebării:

”Doamna  Ministru,
Unul din principalele obiectivele nationale în domeniul îmbătrânirii active şi protecţiei persoanelor vârstnice, potrivit Strategiei aprobată prin H.G. nr.566/2015, este „obţinerea unei independenţe şi a unei siguranţe mai mari pentru persoanele vârstnice cu necesităţi de îngrijire de lungă durată”.
Serviciile de asistenţă socială din România oferite persoanelor de vârsta a treia nu sunt suficient de dezvoltate în raport cu nevoile societăţii. Este vorba atât despre îngrijirea la domiciliu cât şi despre instituţionalizare.     In  2011, Guvernul Romaniei a adoptat un nou Program de interes national numit ,,Cresterea calitatii vietii in caminele de persoane varstnice’, un program care a avut un esec rasunator. Nu a putut fi pus in practica.  Doar doua camine au primit sume derizorii pentru o perioada de doua luni.
Avand in vedere aceste aspecte, va intreb, Doamna Ministru, care sunt preocuparile Ministerului Muncii si Justitiei Sociale  privind cresterea calitatii vietii in caminele de persoane varstnice?  Vă mulţumesc.”

SENATOR PNL,  Cătălin Toma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE