VIDEO: 10.000 de creștin-ortodocși au participat la prima procesiune de Florii, după căderea ”ciumei comuniste”

Astăzi, la Focșani, a avut loc tradiţionala procesiune organizată în ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, procesiune care nu s-a mai desfășurat în Vrancea de zeci de ani, după ce comuniștii  au ajuns la putere.

Credincioşii din municipiul Focşani au pornit în pelerinaj de la biserica Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt din Cartierul Sud, dar și de la biserica Sfinţii Apostoli de pe Bulevardul Independenţei.

Cei aproximativ 10.000 de pelerini au ajuns la biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din Piaţa Unirii, în jurul orei 18.30. La bisericile situate în punctele de plecare şi pe traseul procesiunii au fost oficiate slujbe religioase în sobor. La biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din Piaţa Unirii, slujba Vecerniei cu Litie a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Acesta a oficiat și o slujbă de sfinţire a icoanei praznicului şi de binecuvântare a pelerinilor, după care a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învăţătură.

procesiune florii focsani 1

procesiune florii focsani 5 IPS Ciprian

procesiune florii focsani 4

procesiune florii focsani 3

procesiune florii focsani 2

procesiune florii focsani 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE