Victor Ponta, la Arad: „Este regretabil că Traian Băsescu atacă oameni care salvează vieţi”

USL: “Daca Traian Basescu ar vrea binele sistemului de sanatate, l-ar aduce inapoi in sistem pe Raed Arafat”

USL nu considera ca Traian Basescu este sincer cand spune ca el nu vrea sa atace SMURD sau ca nu vrea interese private in sanatate. Traian Basescu este in continuare preocupat mai mult de interese private decat de interesul pacientilor, cei care ar trebui sa fie principalii beneficiari ai sistemului de sanatate publica.

Daca ar vrea cu adevarat binele sistemului de sanatate, ar face tot ceea ce depinde de domnia sa pentru a-l aduce inapoi in sistem pe Raed Arafat, precum si pentru a-i stimula sa promoveze legea pe cei care sunt cu adevarat credibili – respectiv, profesionistii adevarati din sistem.

Sistemul de urgenta este, in continuare in pericol, si este nevoie de o regandire majora a legii din acest punct de vedere. De asemenea, atragem atentia despre riscul ca aceasta lege sa duca la scumpirea sanatatii pentru cetateni, mai ales daca nu se controleaza cu atentia modul in care s-ar deschide aceasta piata catre marii asiguratori.

Singurul lucru cu care suntem de acord este ca trebuie, intr-adevar, sa discutam in detaliu legea, fara sa ne concentram pe teme false. Aceasta lege nu poate fi adoptata pe termen scurt, fara o revizuire serioasa si fara o dezbatere cu cei mai credibili oameni din sistem.

Cel mai bun lucru pe care Traian Basescu l-ar putea face ar fi sa nu mai vorbeasca atat de mult despre aceasta lege, cel putin nu inainte sa se pronunte specialistii din sistem.

Riscul cel mai mare ar fi ca, la adapostul unei intentii corecte – aceea de reformare si eficientizare a sistemului de sanatate publica – sa se distruga ceea ce functioneaza corect in prezent si sa se produca si mai multe probleme.

Amenzile se vor întoarce în buzunarele noastre?

Vestea amenzilor uriaşe date companiilor petroliere de Consiliul Concurenţei a răsunat ca o revanşă în urechile consumatorilor. S-au simţit, într-o oarecare măsură, răzbunaţi pentru preţul mereu în creştere al carburanţilor în România.

Mă bucură acţiunea Consiliului Concurenţei şi a oricărei instituţii a statului care îşi intră în atribuţii când este cazul. Însă vreau să accentuez faptul că “benzinarii” nu au fost pedepsiţi pentru creşterile de preţ nejustificate, pentru bătaia de joc de la pompă, unde zilnic se mai adaugă câţiva bani la preţul litrului de carburant.

Cauza amenzii este înţelegerea facută de aceştia pentru scoaterea de pe piaţă a unui sortiment de benzină.

Este justificată, aşadar, temerea că dacă amenda aceasta va fi plătită (în cazul în care contestaţiile nu vor fi acceptate în instanţă) ea se va regăsi în viitor tot în buzunarele noastre, prin noile majorări pe care le vor practica aceste companii.

Ar fi regretabil ca toată această acţiune să se întoarcă împotriva consumatorului şi găsesc de cuviinţă să se continue monitorizarea activităţii acestor companii, în vederea evitării unor situaţii clare de dezavantaj vânzător – cumpărător.

Rămâne, însă, fără soluţie şi răspuns problema preţurilor carburanţilor în România, în ciuda protestelor consumatorilor, în ciuda apelurilor făcute de asociaţiile transportatorilor, chiar în ciuda raportului precedentului control, care spune ca nu se justifică majorările succesive, având în vedere preţurile de referinţă, la nivel internaţional, ale materiilor prime.

Rovana Plumb: Guvernul Boc a aplicat sistematic politici anti-familie si anti-natalitate, provocand saracirea accentuata a femeilor

Rovana Plumb, președinta Organizatiei de Femei a PSD, considera ca Guvernul Boc a sacrificat politicile de sprijinire a familiei si de stimulare a natalitatii in numele austeritatii aplicate irational, iar consecintele se vad atat in viata fiecarei familii cu copii, dar si in declinul demografic accentuat.

Unul din rezultatele guvernarii actuale este faptul ca, in 2011, pentru prima data in ultimii 20 de ani, a existat o luna – aprilie – cand in Romania s-au nascut mai putin de 14 mii de copii.

Rovana Plumb atrage atentia ca actualul guvern se face vinovat de o serie fara precedent de masuri de austeritate indreptate impotriva familiei, in conditiile in care in Romania sunt absolut necesare instrumente pentru sprijinirea mamelor si familiilor pentru cresterea copilului.

„Aceasta guvernare a sacrificat cu buna stiinta mamele si, implicit, natalitatea in Romania. Cruzimea si lipsa de ratiune a politicilor aplicate in domeniul familiei nu se regasesc niciunde in Uniunea Europeana, iar responsabilii acestei guvernari sunt profund vinovati in fata romanilor”, afirma eurodeputata.

„Regret nespus ca doamna Andreea Paul Vass, avand in vedere pozitia pe care o are in guvernul Boc, nu a facut absolut nimic pentru impiedicarea politicilor de saracire a femeilor si a mamelor, de lovire repetata a familiilor cu copii si de descurajare a natalitatii.

Afirmatiile mincinoase la adresa opozitiei nu vor sterge din viata a milioane de romani cativa ani de lovituri dure, cu efecte dramatice”, subliniaza presedinta Organizatiei de Femei a PSD.

Rovana Plumb precizeaza ca, in viziunea PSD, mamele care opteaza sa stea doi ani acasa pentru a avea grija de copii ar trebui sa primeasca o indemnizatie procentuala cu plafon maxim la nivelul salariului mediu, adică un nivel mai mare decat plafonul de 1200 lei impus de Guvernul Boc. Mamele care vor sa revina mai repede la munca isi vor pastra indemnizatia in limitele plafonului actual de 3400 lei.

”Adevarata problema nu e doar nivelul indemnizatiei, ci absenta totala a unui pachet de politici de sprijinire a familiei si a cresterii copilului. E nevoie de masuri de sprijinire autentica a mamelor care muncesc prin politici suplimentare precum construirea de crese si gradinite, servicii de baby-sitting subventionate public, centre de zi etc.

Aceste mecanisme de sprijinire a mamei si a familiei sunt servicii esentiale pe care un stat trebuie sa le ofere cetatenilor sai. Viitoarea guvernare USL isi va face o prioritate din constructia acestor mecanisme”, afirma Rovana Plumb.

Victor Ponta, presedintele PSD si co-presedintele USL, a susţinut astăzi, la Arad, o conferinţă de presă. Printre mesajele transmite, liderul social-democrat a făcut referire la Legea Sănătăţii şi situaţia generată de demisia subsecretarului de stat, Raed Arafat, venită ca urmare a atacurilor lansate de preşedintele Traian Băsescu.

„Este regretabil că Traian Băsescu atacă oameni care apără vieţi, când el este un om care ia vieţi”, a spus liderul PSD, precizând şi că oamenii atacaţi de Traian Băsescu sunt arestaţi, iar după aceea îi devin, forţat, prieteni.

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, Victor Ponta a vorbit şi despre obiectivele USL pe anul 2012. „Miza noastră este să obţinem majoritate absolută în Parlament, pentru a guverna în această formulă, fără nimeni altcineva”. Acesta a amintit de faptul că USL îşi va desemna candidaţii în urma unei consultări populare, în perioada mai-iunie.

Comunicat primit de la PSD

Scrie un comentariu

STIRI LIVE