Victor Ponta il acuză pe Traian Băsescu că are o poziţie “lipsită de gândire” în politica faţă de Republica Moldova

Preşedintele Traian Băsescu are o poziţie „absurdă, nediplomatică şi lipsită de gândire” în ceea ce priveşte Republicii Moldova, a declarat luni preşedintele PSD Victor Ponta. Liderul PSD a afirmat că declaraţiile făcute de şeful statului despre Republica Moldova au îndepărtat Chişinăul de Uniunea Europeană şi România. Ponta a spus că acele declaraţii au fost făcute „nu cu intenţie, ci din incompetenţă şi lipsă de înţelepciune”.

„Poziţia absurdă şi nediplomatică şi lipsită de gândire a lui Traian Băsescu a încurajat sentimentele antieuropene şi antiromâneşti. Repet, nu din intenţie, probabil şi-a dorit să fie bine, ci din lipsă de competenţă, declaraţia domnului preşedinte Traian Băsescu şi răspunsul imediat al lui Vlad Filat a arătat că pe preşedinte îl ia gura pe dinainte, vorbeşte ce nu trebuie şi politica externă a României este un uriaş eşec”, a afirmat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, săptămâna trecută, într-un interviu publicat de „România Liberă”, că România şi Republica Moldova vor fi împreună în familia europeană şi nu a exclus ca, la un moment dat, cele două state să formeze din nou aceeaşi ţară.

Informatii prezentate de www.promptmedia.ro

Scrie un comentariu

STIRI LIVE