ȘCOLI CURATE, NU POLITIZATE (I.). Un profesor… PSD-ist: ”Ministrul „județul Tîrgoviște” și demiterea inspectorului general vineri seara”

Tocmai când credeam cu toții că le-am văzut pe toate în materie de slugărnicie politică și miniștri nevertebrați, iată că ministrul Educației, același merabolizant domn Pop care nu demult căuta pe harta României „județul Târgoviște” și nu-l găsea (!), vine cu exemplul suprem în domeniul sus-menționat (al serviabilității și disponibilității față de ordinele diferiților tătuci PSD-iști).

Astfel, după încheierea manifestărilor de la Mărășești, dar mai ales al zaiafetului de după, domnul ministru, ca un elev silitor și mereu cu temele predate la timp, a pus în aplicare, punct cu punct, dispozițiile primite la zaiafet. Și uite așa ne-am pomenit cu un ditamai inspectorul general adjunct (ditamai, la figurat, desigur) în persoana unui oarecare domn profesor de sport care, după ce s-a chinuit vreo câțiva ani la rând să ia titularizarea și n-a reușit să treacă de pragul extrem de solid al notei 4 și ceva (ca să nu fim răi), s-a pus la rugăciune și, dumnezeul tuturor nepregătiților la examene, care cu siguranță e om politic și PSD-ist, i-a dăruit o minune: o ordonanță care îl scutea de torment. Vorba ceea: „Ce vă recomandă pentru acest post? ” „ Frații mei din PSD…

Nu s-a întrebat celebrul ministru dacă profesorilor din județul Vrancea nu le-o fi rușine să fie reprezentați de un astfel de… intelectual(?). Nu și-a pus problema nici cum ar putea să fie respectat un astfel de personaj de către colegii lui de breaslă. De ce ar fi făcut-o? El nu este pus ministru ca să gândească, ci să execute. Și cu asta, basta.

Și tot din această cauză, a negânditului, a operat și a doua schimbare: l-a demis pe inspectorul general al IȘJ Vrancea. Vineri seara, între o cutie de floricele de porumb și un pai de Cola, la un film. Nu i-a păsat că acest inspector, după mulți ani de corupție abominabilă în inspectorat, a reușit să pună capăt găștilor și mafiei din învățământul vrâncean. Nu l-a interesat că, în sfârșit, există un om pe care îl iubesc deopotrivă profesori mulși ani de zile pentru a li se aproba diverse detașări, numiri pe post sau transferuri, elevi jecmăniți golănește la olimpiade de drepturile lor la succes și lauri de către inspectori care își asigurau spatele modificând noaptea notele acestora pentru a trimite la naționale beizadele semidocte de foști inspectori, directori de școli și adjuncți de la FSLI și părinți care, după ani de zile, nu au mai fost singuri în lupta lor cu acest gen de inspector mai sus descris. Nu a contat nici că, în sfârșit, IȘJ-ul avea un lider apolitic, deștept, capabil să ia un concurs pe propriile resurse, fără să știe subiectul dinainte. Tot ce a avut relevanță în deciziile domniei sale au fost notițele luate pe „genuche cu creonu”, în vocabularul cu notițe, seara, la zaiafet. Și gata! Cui nu-i place, treaba lui!

Eee…. nu-i chiar așa, domnule ministru „județul Târgoviște”! Om fi noi mulți, dar nu suntem deloc proști! Și, chiar dacă dumitale ți se pare că sunt pertinente motivele invocate pentru demitere, îți spunem noi adevărul: SUNT PENIBILE! Te dau de gol. Te lasă în fața noastră așa cum ești, de fapt: un excepțional… EXECUTANT al ordinelor politice. Iar pe consilierul care s-a gândit la motivația slugărniciei domniei tale, dă-l afară și, decât penalizări din salariu, mai bine pune-l să-i numere cornurile și „lapții” (e incorect, știu, dar trebuie să păstrăm nivelul) domnului inspector general. E incapabil! Nu știe nici măcar că încă nu s-a scurs ziua de 28.08.2017. Și te-a făcut de râs. Atât de tare încât ai fost nevoit să te duci la eternii prieteni ai puterii, TVR-ul, alt orgnaism nevertebrat, să te justifici. Și, când colo, te-ai făcut și mai tare… vizibil în „atotcompetența ta”.

Dar tu nu te superi, nu? Important este să rămâi, nu-i așa, MINISTRU.

Cu lipsă de respect,
Un profesor… culmea(!)… PSD-ist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE