Un ecuadorian a fost prins ca sedea ilegal pe teritoriul Romaniei

Poliţiştii Biroul pentru Imigrări Buzău din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări au organizat în judeţul Buzău o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, ocazie cu care a fost depistat cu şedere ilegală un cetăţean din Ecuador, în vârstă de 43 ani.

Străinul în cauză a intrat în România în iunie 2008, în baza convenţiei cu Ecuador şi la expirarea termenului de şedere, acesta nu a părăsit ţara. În urma convieţuirii cu o cetăţeană română din Buzău, a rezultat un copil minor născut în Spania, intrat în România odată cu părinţii.

Având în vedere faptul că străinul este tatăl unui copil minor în vârstă de 6 ani, acesta nu a putut fi îndepărtat de pe teritoriul României, motiv pentru care a fost îndrumat să solicite eliberarea unei cărţi de rezidenţă în calitate de membru de familie al unui cetăţean român. Cetăţeanul din Ecuador a fost sancţionat contravenţional urmând să fie pus în legalitate.

Cu ocazia controalelor cu privire la legalitatea documentelor de şedere pe teritoriul României a fost depistat un alt cetăţean din Euador care, locuia fără forme legale pe teritoriul judeţului Buzău, având carte de rezidenţă în calitate de membru de familie cetăţean român, eliberată de alt judeţ. Întrucât străinul nu a anunţat schimbarea reşedinţei pe teritoriul României, a fost sancţionat contravenţional şi pus în legalitate.

Comunicat primit de la BIROUL PENTRU IMIGRĂRI BUZĂU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE