ULTIMA ORĂ: Zăpada a blocat mai multe drumuri în Vrancea, iar vântul face ravagii. Accesul către Vintileasca este blocat la râpa de la Jitia

chiojdeni Jitia drum

FOTO: ARHIVĂ. Vrancea se luptă la această oră cu ninsorile viscolite în zona de munte şi cu vântul puternic şi ploaia, în restul teritoriului. De altfel, avertizarea Administrației Naționale de Meteorologie s-a adeverit, astfel că în regiunile estice şi sud-estice au fost şi încă mai sunt precipitaţii sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă sau ninsoare, iar vântul a avut şi are intensificări cu viteze la rafală de peste 50…60 km/h.

Din cauza ploii, pe drumul județean 205 L, la Păulești, se circula pe un singur sens, drumul fiind afectat în urma eroziunii solului pe o distanţă de 40 de metri liniari.

FOTO JOS: Râpa de la Jitia, fotografiată vara trecută. Încă de atunci Vrancea Media a tras un semnal de alarmă, cu privire la drumul respectiv, însă autorităţile nu au luat măsuri eficiente pentru a nu se ajunge la blocarea definitivă a drumului.

drum rupt Chiojdeni drum rupt chiojdeni

O altă zonă cu probleme grave este cea dintre localităţile Chiojdeni – Jitia – Vintileasca. Ieri s-a impus o restricție de tonaj (12 tone) pe DN 2 N, între Chiojdeni și Jitia, cu precizarea că există câteva puncte de pe drumul respectiv, dar şi de pe tronsonul Jitia – Vintileasca, în care circulaţia este blocată total sau parţial pentru că drumul este foarte afectat.

Pentru a putea merge spre Chiojdeni sau Vintileasca (depinde de unde vii), există două microbuze care fac transfer de oameni dintr-o porţiune a drumului către alta, deoarece o zonă de aproximativ 50 de metri (râpa de la Jitia) este foarte periculoasă şi nu se poate merge decât la pas. Au fost câteva maşini mai mici care au reuşit să treacă pe acolo, însă autobuzele mari sub nici o formă. Au existat chiar şi maşini mai mari rămase blocate.

De altfel, Centrul INFOTRAFIC a anunţat ieri că, „începând cu ora 19.30, din cauza alunecărilor de teren provocate de precipitațiile abundente din ultima perioadă de timp, traficul rutier pe DN 2N Chiojdeni – Jitia a fost oprit pe ambele sensuri, între km 46+800 și 46+920 metri„.

Drumuri afectate Vrancea

Zăpada de peste 35 de centimetri şi troienele de peste un metru au pus mari probleme la Vintileasca, acolo unde două drumuri comunale sunt blocate de nămeţi. Este vorba de drumurile Bahnele – Poiana Stoichii şi Bahnele – După Măgura.

Vom reveni cu detalii

Scrie un comentariu

STIRI LIVE