ULTIMA ORĂ: Alin Trășculescu a fost eliberat din arest. Curtea de Apel București a decis cercetarea sa în libertate.

Alin Trăşculescu va fi cercetat în libertate, a decis definitiv, vineri, Curtea de Apel Bucureşti, care a admis recursul fostului deputat faţă de înlocuirea interdicţiei de a părăsi ţara cu măsura arestării preventive, în dosarul de corupţie al acestuia.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, vineri, recursul fostului deputat PDL Alin Trăşculescu împotriva deciziei Tribunalului Capitalei prin care a fost înlocuită măsura interdicţiei cu cea a arestării preventive şi a fost emis un mandat de încarcerare pe numele lui.

Instanţa a admis recursul fostului deputat, astfel că acesta, aflat în arest preventiv din 29 noiembrie, va fi pus în libertate de îndată.

În faţa judecătorilor de la CAB, Trăşculescu a spus că Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) a fost iniţiat de partidul de guvernământ, respectiv PDL, şi că el, în calitatea sa de politican, trebuia să-şi asume acest program.

Trăşculescu a arătat este unul dintre iniţiatorii legii privind sancţiunile pentru violenţa de pe stadioanele din România şi că înţelege foarte bine noţiunile de ordine publică şi pericol public.

În acest context, fostul deputat a spus că nu va reprezenta o problemă pentru organele de anchetă, dacă va fi lăsat în libertate pe perioada cercetărilor.

Trăşculescu a amintit că el şi-a dat demisia din funcţia pe care a deţinut-o, deşi ştia că nu există cvorum, tocmai pentru a nu încurca demersurile procurorilor anticorupţie.

În final, fostul deputat a spus că, în perioada cât a fost politician, a iniţiat peste 30 de legi, între care şi cea privind sancţionarea violenţelor de pe stadioane.

Unul dintre avocaţii lui Trăşculescu, Marian Nazat, a susţinut că instanţa inferioară, respectiv Tribunalul Bucureşti, a luat în considerare în mod greşit declaraţiile denunţătorului Mircea Vintilescu, precum şi pe cele ale lui Marian Calotă, despre care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie afirmă că este complicele fostului deputat.

Despre Mircea Vintilescu, avocatul Marian Nazat a arătat că acesta este un om de casă al procurorilor DNA şi că a făcut denunţuri pe bandă rulantă ori de câte ori el a avut probleme cu legea.

Referitor la schimbarea radicală a declaraţiilor complicelui Marian Calotă, în sensul incriminării clientului său, avocatul a precizat că trebuie clar avut în vedere momentul când complicele a înţeles să-şi modifice declaraţiile, respectiv după ce instanţa supremă a dispus definitiv arestarea sa preventivă pentru 29 de zile.

Avocatul a sugerat că probele ce reprezintă declaraţiile celor două persoane sunt viciate şi că nu trebuie avute în vedere de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.

Alin Trăşculescu, acuzat că ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă autorităţile vrâncene să atribuie contracte de investiţii unor societăţi, a fost încarcerat în 29 noiembrie, când Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara cu arestarea preventivă, admiţând astfel propunerea DNA.

Decizia Tribunalului Bucureşti a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Citeşte INTEGRAL articolul din Gândul cu un clic AICI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE