Trupa de teatru Protha va pune în scenă ”Mecanica inimii” în limba franceză

afis francezaTrupa de teatru Protha va reveni, pe scena Casei de Cultură Panciu, duminică, 19.04.2015, de la ora 17, cu premiera spectacolului „La Mecanique du Coeur” după Mathias Malzieu, în regia lui Cătălin Sfîrloagă. După montarea spectacolului în limba romană trupa a pus în scenă spectacolul, cu o distribuţie şi montare diferită de cea precedentă, şi în limba franceză. Montarea spectacolului în limba franceză a fost posibilă ca urmare a implicării în acest proiect a doamnei profesor Elena Manovici.

Spectacolul trupei a fost selectat să participe în perioada 23/26.04.2015 la cea de a VI-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Şcolar în Limbi Străine “Teatru sub castani” (The National Theaterfestival des Elèves).

Festivalul se desfăşoară la Iaşi şi este organizat de către Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Iaşi în parteneriat cu Institutul Francez Iaşi, Centrul Britanic Iaşi, Centrul Cultural German Iaşi, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, Universitatea de Artă „George Enescu” Iaşi, Asociaţia APEL „M. E.” Iaşi şi Asociaţia „Oltea Doamna” Iaşi.

Trupa Casei de Cultură Panciu şi a Liceului Ioan Slavici Panciu va participa cu acest spectacol şi la alte festivaluri francofone.
Participarea trupei la festival va avea loc ca urmare a sprijinului financiar acordat de către Primarul Iulian Nica şi Primăria Panciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE