Preşedintele PDL, Vasile Blaga, l-a schimbat pe Trăşculescu din funcţie, iar Ponta i-a luat apărarea!

Ponta, alături de Săpunaru şi Oprişan

Vasile Blaga a anunţat că Alin Trăşculescu nu mai este preşedintele PDL Vrancea, în locul său urmând a fi numit ca interimar, cel mai probabil, Florin Secară, candidat pentru Colegiul 6 Camera deputaţilor. Secară este preferat de Blaga, însă democrat-liberalii vrânceni îl susţin pe Gabriel Postolache, primarul de la Ţifeşti şoi prim-vicepreşedinte al PDL Vrancea în acest moment.

Alin Trăşculescu

Trăşculescu va rămâne însă pe listele electorale, neputând fi schimbat, deoarece legea nu prevede această posibilitate. Nu este exclus ca Alin Trăşculescu să iasă deputat, cel puţin teoretic, deşi cota de popularitate i-a scăzut dramatic după evenimentele din ultimele două zile.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a declarat astăzi că doreşte să afle cum poate fi făcut un flagrant în situaţia în care cel bănuit nu este prezent. „Nu ştiu ce a făcut domnul Trăşculescu şi dacă lăsarea în libertate este un pericol pentru ordinea publică votăm pentru arestare, dar nu putem vota ca oile. Sunt într-o situaţie inedită pornită din laşitatea şi prostia celor de la PDL, ideea de a aresta un parlamentar este totuşi o chestie serioasă, că acum este un pedelist, înainte a fost domnul Voicu, s-a dat avizul şi apoi l-au pus în libertate”, a adăugat Ponta.

Totuşi, el a adăugat că parlamentarii USL vor vota pentru reţinerea deputatului PDL, Alin Trăşculescu, însă în funcţie de datele prezentate în dosarul trimis Camerei Deputaţilor.

Nu ne încolonăm ca o turmă de votanţi, care se duc cu mâna pe sus, nici nu ne împotrivim procedurilor judiciare. Colegii din Comisia Juridică trebuie să studieze dosarul, pe baza a ceea ce vor constata parlamentarii noştri vor decide dacă inculpatul va fi în stare de libertate sau de arest. Solicitarea noastră către colegii noştri deputaţi este să gândească cu mintea lor”, a precizat Ponta.

Cercetarea unei persoane în stare de libertate trebuie să fie regula, iar în stare de arest trebuie să fie excepţia. Parlamentarii noştri au dreptul să se pronunţe pe baza probelor şi au obligaţia să gândească cu mintea lor, nu cu un singur creier şi cu o singură voinţă„, a adăugat Ponta.

Scrie un comentariu

STIRI LIVE