Sorin Hornea: „Scrisoare către focşăneni”

Dragii mei focşăneni!

Sunt un om care înţelege nevoile oamenilor. Mă doare si nu pot sta nepasator când văd atâta suferinţă în jur. Întotdeauna am încercat găsesc soluţii şi de cele mai multe ori am reuşit. Poţi să ajuţi oamenii indiferent din ce grup politic faci parte, singura problemă este voinţa de a face acest lucru. Nu pot sta indiferent la problemele dumneavoastră şi ale Focşaniului, deoarece aici m-am născut şi am crescut, aici am devenit om de afaceri şi specialist în administraţie.

Oamenii din popor au o vorbă: “Dă-i omului o funcţie ca să vezi ce caracter are”. Eu cred că omul trebuie judecat după ceea ce face şi mai puţin după promisiuni.

Cât am fost subprefect şi prefect de Vrancea m-am implicat total pentru a-mi face datoria. Am căutat şi am venit cu soluţii concrete pentru familiile vrâncenilor. Cea mai importantă a fost când am demonstrat în instanţă că majorarea preţului pentru căldura şi apa caldă furnizată focşănenilor, iarna trecută, a fost ilegală. Când Laminorul a intrat în lichidare m-am opus vânzării acestuia pe bucăţi, la fier vechi. Am fost subprefectul şi prefectul cu cel mai mare număr de dosare de retrocedare soluţionate, cu cea mai mică suprafaţă totală. Sunt un om al legii şi al comunităţii şi pot să spun cu mâna pe inimă că voi respecta întotdeauna legea şi pe dumneavoastră.

Sunteţi familia mea, împreună am fost călcaţi în picioare de-a lungul anilor. Ne vom ridica împreună. Până aici drumul a fost lung şi greu, iar în Parlament au intrat sau doresc să intre mulţi candidaţi care vin în Focşani doar în vizită sau nici măcar atât. Focşaniul este otrăvit de politicieni şi grupurile lor de interese care se gândesc doar la buzunarul lor. Focşaniul şi Vrancea trebuie să se ridice, să renască şi pentru asta este necesar ca voi să aveţi prioritate în preocupările parlamentarilor. Ajunge cât au dormit în Parlament pe banii dumneavoastră. Pe 9 decembrie, îi puteţi trimite acasă pe cei care v-au dezamăgit!

Acum nu mai este vorba doar despre politică, ci şi despre încredere. Ştim cu toţii că, în momentele grele, contează cel mai mult caracterul omului pe care îl trimiteţi în Parlament şi mai puţin partidul.

Cu respect, Sorin HORNEA

Articol preluat de pe site-ul candidatului Sorin Hornea

3 Responses to Sorin Hornea: „Scrisoare către focşăneni”

 1. Bisoceanu Mihai 25/11/2012 at 13:41

  Domnule Hornea, stiti bine ca problema Romaniei este ECONOMIA, clasa politica trebuie, este obligata sa raspunda si sa dea solutii la intrebarea „ce poate sa produca Romania” aceasta este URGENTA NR. 1, abc-ul existentei, nu putem trai fara sa producem, cred ca este clar pentru toata lumea, dar ce poate sa mai produca Romania cand toata infrastructura economica este distrusa (fabrici, uzine, combinate, ferme) motoare de avioane? In nici un caz , singura sansa ramane tot agricultura. Asa cum sustineti si dvs agricultura este singura care poate salva Romania, PROMITETI CA ATUNCI CAND VETI AJUNGE IN PARLAMENT VETI LUA CUVANTUL SI VETI SUSTINE IN FIECARE SEDINTA PROBLEMA AGRICULTURII, chiar cu riscul ca ii enervati pentru ca pe ei nu-i intereseaza adevaratele probleme ale tarii.Daca agricultura incepe sa functioneze atrage dupa ea o adevarata industrie, economia tarii noastre totdeauna s-a bazat pe agricultura, cand parlamentarii vor discuta zi si noapte despre agricultura , inseamna ca se schimba ceva in bine, pana atunci ne scufundam din ce in ce mai adanc in saracie, cu ogoarele pline de parloaga si cu legume pe masa din import adevarate otravuri. Apreciez faptul ca in campania dvs puneti accentul pe refacerea fermelor agricole, infiintarea asociatiilor agricole,comasarea terenurilor, formarea pietei externe si interne, intoarcerea fortei de munca din strainatate acasa si cred ca nu este nici o rusine daca romanii vin la volanul unui tractor din Spania, avem nevoie mare de tractoare, pot sa cultive capsuni si in Romania.
  In concluzie, daca va tzineti de cuvant si veti stresa parlamentul zi de zi cu problema agriculturii, viata romanilor se va schimba, noi acum va dam votul si va sustinem cu manifestatii puternice, agricultura trebuie sa invinga. Asa sa ne ajute Dumnezeu si sfanta Duminica de azi.
  va scrie Mihai din Focsani.

  Răspunde
 2. danb 26/11/2012 at 06:04

  @Mihai. Dar cum ati ajuns dumneavoastra la concluzia ca nu functioneaze agricultura ? Ba acolo unde s-au vandut terenurile catre straini functioneaza foarte bine. Nu functioneaza acolo unde proprietarii de terenuri care au intre un pogon si cateva hectare stau numai sa primeasca subventii, nici nu le vand ca spera ca vor lua mai multi bani candva pe ele si nici nu le cultiva pentru ca profitul ar fi mai mic decat costurile. Agricultura nu mai e sansa Romaniei pentru ca nu mai e in mainile noastre si oricum nicio tara din lume nu s-a imbogatit din agricultura.

  Răspunde
 3. Bisoceanu Mihai 27/11/2012 at 16:46

  @Danb.D-le, eu sunt de partea celor care pariaza pe agricultura, daca dvs aveti alta alternativa este foarte bine, numai spuneti-o sa stim si noi. Iata ce trebuie stiut despre agricultura
  -70% din industria tarii depindea de agricultura, deci cand agricultura incepe sa functioneze atrage dupa sine o intreaga industrie. Romania a fost doborata economic de retrocedarea terenurile agricole si desfiintarea formelor de lucru in CAP si IAS fara sa se puna ceva in loc, practic agricultura a fost retrogradata la forma de lucru „cu calul”.Va amintiti cand Iliescu sustinea retrocedarea insa avertiza ca trebuie mentinute CAP si IAS, pana cand se formeaza fermele particulare insa nimeni nu l-a ascultat, dimpotriva ii ziceau „comunistule” (poate este singurul lucru pozitiv la Iliescu)
  -Daca am produce grau si porumb cat se producea pe vremea raposatului si am exporta surplusul, numai din acestea ne-am acoperii deficitul bugetar
  -Agricultura este rentabila, de ex. la grau, la o productie de 4000kg/ha x 0,8lei/kg obtinem 3200 lei, cultivarea unui ha de grau costa in medie 1800 lei din care subventia este 400 lei deci efectiv cheltuim 1400 lei si obtinem 3200 lei, mai mult decat %la %, ma puteti contrazice ca nu este asa? Merita sa investiti in agricultura?La ora actuala agricultura se face in regim de pierdere cu productii mici la hectar de ex la grau sub doua tone, adica exact ce spuneti si dvs.
  -Agricultura inseamna si ferme zootehnice, pomicultura, viticultura etc
  Nu sunt de acord cu sustinerea dvs ca nici o tara nu s-a imbogatit din agricultura, Romania dintotdeauna a trait din agricultura. Campia Dunarii este in Romania si nu in alta parte.
  Agricultura este calea cea mai la indemana si cea mai sigura prin care putem scapa de saracie.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE