Simpozion pentru angajatorii şi angajaţii din cadrul IMM-urilor organizat de ITM Vrancea

foto:www.ziaruldeastazi.ro

În data de 4 octombrie 2011, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea a organizat, în conformitate cu metodologia de realizare Acţiunea nr. 3 din Programul cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii pentru anul 2011, un simpozion cu tema „ Sesiuni de informare şi conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor din IMM, promovarea bunelor practici de securitate şi sănătate în muncă”.

Acţiunea a avut ca obiectiv informarea şi conştientizarea privind importanţa respectării legislaţiei de securitate şi sănătate în muncă, precum şi promovarea bunelor practici de implementare a acesteia a angajatorilor, lucrătorilor desemnaţi pentru a se ocupa de activităţile de prevenire şi protecţie, lucrătorilor şi reprezentanţi ai lucrătorilor din întreprinderi mici şi mijlocii.

La simpozion au fost prezenţi un număr de 34 de reprezentanţi ai întreprinderilor mici şi mijlocii din judeţul Vrancea, invitaţi din partea Inspecţiei Muncii Bucureşti, din partea Centrului Pilot de bune practici în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă din judeţul Neamţ, Instituţiei Prefectului, precum şi din partea Patronatului Întreprinderilor
Mici şi Mijlocii şi ai mass-mediei locale.

Au fost prezentate materiale referitoare la legislaţia naţională de securitate şi
sănătate în muncă armonizată cu directivele europene, la evaluarea riscurilor profesionale în IMM

– etapă esenţială în asigurarea unui mediu de muncă sigur şi sănătos, bune practici de securitate şi sănătate în muncă implementate de Centrul Pilot Neamţ, precum şi o analiză accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale înregistrate la I.T.M Vrancea şi cele mai frecvente neconformităţi întâlnite în timpul controalelor efectuate în IMM din judeţ.

Au fost împărţite participanţilor mape şi materiale de informare privind riscurile existente la locurile de muncă, precum şi un chestionar de evaluare a sesiunii de informare.

În urma completării chestionarelor de evaluare de către participanţi şi a discuţiilor purtate pe durata simpozionului, s-a constatat că aceştia au apreciat temele prezentate ca fiind de interes, informaţiile prezentate clare, uşor de înţeles şi au considerat ca fiind foarte utilă organizarea unor sesiuni de informare şi pe viitor.

Comunicat primit de la ITM Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE