SGA Vrancea organizează concursuri pentru elevi, de Ziua Mondială a Apei

elevi-la-muzeuCu ocazia celebrării la data de 22 martie 2016 a Zilei Mondiale a Apei, Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea vă informează asupra organizării în perioada 21 – 25 martie 2016 a unor activităţi instructiv-educative în colaborare cu unităţile şcolare din judeţul Vrancea, cu scopul conştientizării nevoii globale de a economisi, conserva şi gestiona resursele de apă în mod responsabil, pentru generaţiile viitoare.

În fiecare an, Organizaţia Naţiunilor Unite aduce în atenţie câte o temă de relevanţă mondială pentru a marca această zi, tema anului 2016, „Water and jobs / Apa şi activitățile umane” marcând rolul apei de numitor comun ce leagă toate domeniile de activitate.

În acest context, Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea și-a oferit disponibilitatea organizării în colaborare cu instituțiile școlare din județul Vrancea a următoarelor activități:

1. Prezentarea temei Zilei Mondiale a Apei 2016 de către reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea în cadrul orelor de dirigenţie / educaţie civică, la solicitarea cadrelor didactice interesate, în perioada 21 – 25 martie 2016.

2. Organizarea unui concurs de desene cu premii, pentru grădinițe și clasele I – IV, inspirate din tema Zilei Mondiale a Apei 2016 – Apa și activitățile umane:

– desenele trebuie să fie realizate în format A3, cu indicarea numelui, prenumelui elevului, clasei, şcolii de unde face parte, precum şi telefon contact cadru didactic îndrumător;

– desenele se depun la secretariatul SGA Vrancea până la data de 21 martie 2016, ora 15;

3. Organizarea unui concurs de fotografii – selfie cu premii, pentru clasele V – VIII, inspirate din tema Zilei Mondiale a Apei 2016 – Apa și activitățile umane:

– fotografiile trebuie să fie realizate în format jpeg, alb – negru sau color;

– fotografiile se depun în format electronic la adresa de facebook www.facebook.com/zma2016 până la data de 22 martie 2016, ora 15, cu indicarea numelui, prenumelui elevului, clasei și şcolii de unde face parte;

– desemnarea şi anunţarea câştigătorilor va avea loc în data de 24 martie 2016 pe pagina www.facebook.com/zma2016.

4. Organizarea unui concurs de videoclipuri cu premii, pentru clasele IX – XII, inspirate din tema Zilei Mondiale a Apei 2016 – Apa și activitățile umane:

– videoclipurile trebuie să aibă o durată de maxim 1 minut;

– videoclipurile se depun în format electronic la adresa de facebook www.facebook.com/zma2016 până la data de 22 martie 2016, ora 15, cu indicarea numelui, prenumelui elevului, clasei și şcolii de unde face parte;

– desemnarea şi anunţarea câştigătorilor va avea loc în data de 24 martie 2016 pe pagina www.facebook.com/zma2016.

5. Organizarea de vizite la Laboratorul de calitate a apei din incinta Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea, cu prezentarea activităţii specifice de monitorizare a calităţii apelor de suprafaţă şi subterane, în perioada 21-25 martie 2016, cu programare prealabilă. Data şi ora vizitei vor fi stabilite de comun acord cu cadrul didactic îndrumător.

Cadrele didactice interesate pot obţine detalii suplimentare sau programări pentru vizite la laborator, la sediul SGA Vrancea din Focşani, str. Brăilei, nr. 121 – 123, tel. 0237 227 800.

One Response to SGA Vrancea organizează concursuri pentru elevi, de Ziua Mondială a Apei

  1. Vasile 20/03/2016 at 10:45

    @vranceamedia, nu ati observat ca nu se poate comenta pe site ?
    ati activat comentariile in modul securizat SSL, dar voi nu aveti certificat instalat pentru acest lucru

    Felicitari pentru subiectele abordate.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE