Senatorul Toma îi cere ministrului Dezvoltării Regionale răspunsuri cu privire la podul de la Jitia spre Chiojdeni

Senatorul liberal de Vrancea, Cătălin Toma, a depus la Parlament o întrebare cu privire la situația gravă în care se găsește podul situat pe DN 2 N la limita localităților Jitia si Chiojdeni (judetul Vrancea). Toma îi cere ministrului Sevil Shhaideh să răspundă public la chestiuni care țin de siguranța oamenilor care folosesc podul respectiv și să ia măsuri pentru a se evita o tragedie în zonă.

Iată întrebarea depusă de senatorul PNL Cătălin Toma:

”Situația infrastructurii în România este una care nu trebuie să sufere amânare în condițiile în care milioane de români așteaptă promisiunile guvernanților în ceea ce privește îmbunătățirea stării drumurilor naționale, județene și comunale. Mai mult, grave probleme există și în privința podurilor și podețelor folosite atât în transportul de mărfuri și persoane, cât și ca modalitate de a traversa zone cu risc ridicat din punct de vedere al accesibilității către anumite localități.

Nu de puține ori, din cauza podurilor sau podețelor afectate de inundații sau de degradare, zeci și chiar sute de localități au rămas izolate, astfel încât mii de români au avut mari probleme în a se aproviziona cu cele necesare traiului sau nu au putut ajunge la spital pentru urgențe medicale.

Unul din podurile grav afectate de eroziunea solului și alunecările de teren se află la limita localităților Jitia și Chiojdeni, pe DN 2 N, în județul Vrancea. La acest moment, podul prezintă o erodare puternică, astfel încât ar putea ceda în orice moment. Zilnic, traficul de mașini de persoane și mărfuri este unul intens, iar o eventuală tragedie ar putea avea proporții inimaginabile. Viețile oamenilor nu trebuie puse nicio clipă în pericol și, de asemenea, nu este de dorit să avem comunități de mii de oameni izolate.

Având in vedere aceste aspecte, va intreb, doamnă Ministru, care este strategia Ministerului pe care îl conduceți față de situația podurilor de pe DN 2 N și în special podul din zona Jitia – Chiojdeni?”

Vă mulţumesc.

SENATOR PNL, Cătălin TOMA

One Response to Senatorul Toma îi cere ministrului Dezvoltării Regionale răspunsuri cu privire la podul de la Jitia spre Chiojdeni

 1. NICOLAE 28/03/2017 at 23:09

  dl.toma DACA SUNTETI SENATOR DE VRANCEA VA RUGAM SA LUATI IN CONSIDERARE SI DRUMUL ACESTA NENOROCIT DE LA ACEASTA COMUNA urechesti CA FACE PARTE DIN ACEST JUDET CARE E CONDUS DE ACEST CONSILIU JUDETEAN DE CATRE UNI CARE NU AU NIMIC IN COMUN CU NEVOILE OMENILOR SI ISI BAT JIOC DE ACEST JUDET CREZIND CA LE APARTINE TOT SI AU ASFLTAT NUMAI CE LE CONVINE LOR KM 25 CA DE ACOLO ARE MOSIA SI LA COM.PETRESTI CA ACOLO STA MAICASA NE TOT TRIMETE CA NU ASTAZI SI CA MIINE CA AU VB DAR NIMIC NU SE FACE VENITI SA VEDETI IN CE HAL POATE SA ARATE ACEASTA COMUNA DOMNULE DEPUTAT CA EU VOTEZ DE 27 DE ANI CU DREAPTA NU CUNOSC ALT PARTID CA NU OI VOTA CU STINGA CUM LE ZIC ASTEA CIUMA ROSIE DOMNULE E DE JALE NU GLUMESC DACA NU VB CU LUCUITORII ACESTEI COMUNE SI ESIM LA ASFALT PE E 85 SI NU MAI TRC NIMENI NICI IN SUS NICI IN JOS LA CE NE MINT ACESTI CONSILIERI IN FRUNTE CU STAPINUL INELELOR CUM SE CHEAMA CA I MI E SI JENA SA II MAI PRONUNT NUMELE MAI NOU A INCEPUT SA TRIMEATA SAGETI PRIN ZIARE CA VOM FACE CA VOM REPERA SI CIND COLO CITITI SA VEDETI CE AU SCOS LA LICITATIE 2 COMUNE PETRESTI SI IN SUS LA DEAL OARE ACEST OM CREDE CA SE JOACA CU NOI NEA AJUNS CUTITUL LA OS .
  MINTE PRIMARUL SE CEARTA CU PRIMARUL NOSTRU SE DUSMANESC TREBA LOR DAR SA NU ISI BATA JOC DE NOI.TOT TINE DOSARELE PRIN SERTARE LE MUTA O DATA LA 2 ANI SI ESA CU COMUNICATE CA VOM FACE CA VOM DREGE NICI PE URMA COMUNISMULUI NU TREIEAM IN HALUL ACESTA .
  DACA DV VETI LUA ACEASTA PROBLEMA IN CARTEA DV DE NEVOI URGENTE DE REZOLVARE VA ROG ANALIZATI SI DISPUNETI DACA SE POATE FACEM UN VIDEO CLIP CU DRUMUL DIN INTERIORUL ACESTEI COMUNE CA SE BATE CU PUMNUL IN PIEPT CA E DRUM JUDETEAN PAI DACA E SA L FACA CA NU E DRUMUL LUI TAICASU E DRUMUL ROMINIEI SI DACA A JURAT PE CONSTITUTIE CA RESPECTA IN LITERAM LEGI PAI SA O RESPECTE DL. TOMA NU SE MAI POATE INTREBATIL PE DL PRIMAR BRATOSIN CUM ARATA ACEASTA COMUNA CE DRUMURI ARE IN INTERIOR SI CEL JUDETEAN SA IL LASE SA FACA NU SA II PINA PEDICI CA NU A AJUNS CONSILIU JUDETEAN STAPINUL ACESTUI JUDET AJUNGE BCIT S A FURAT SI CUM SAU INPATRIT ANUMITE LOCATII MOBILE SI MAI ALES CELE FIXE NUMAI NEAMURILE SI CEI APROPIATI LUI AU AVUT SUCCES LA ANUMITE LICITATII MAI SUNT ANUMITI OAMENI CA MAI STIU SI CITE CEVA DESPRE ACEST JUDET SA NU CREADA CA SUNTEM CHEAR PROSTI .
  DIN ACEASTA CAUZA VA TRANSMITEM UN SOS NU SE MAI POATE ASA CEVA DACA NU O SA VADA DE CE SUNTEM INSTARE .
  ASTAZI AM DAT 2000 DE RONI PE SCHIMB BUCSE TELESCOAPE SI GEANTA NU SE MAI POATE ASA AM FACTURA SCHIMBATE LA SERVIS AUTORIZAT ASA SA STIE ACERST CJ VRINCEAN .
  STIMA DOMNULE DEPUTAT TOMA SI NU VA LASATI CALCAT IN PICEOARE DE UNU CA ASTEA VA ROAGA UN PARVENIT AL ACESTEI COMUNE CA DE AM DAT ASFALTUL DIN ORAS PE GROPILE SI BOLOVANII DIN ACEASTA COMUNA URECHESTI PRIMARUL NU ARE NICI O VINA NU II DA VOIE SA FACA NIMIC ARE MIINEILE LEGATE .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE