Secară îl întreabă pe Dragnea câţi bani trimite în Vrancea anul acesta, pentru investiţii

Deputatul PDL Vrancea Florin Secară a adresat astăzi întrebări la trei miniştri ai caabinetului Ponta, pe care îi interpelează pe teme din judeţul Vrancea. Cei trei sunt Liviu Dragnea, Relu Fenechiu si Mircea Dusa, iar întrebările puse de deputatul de Vrancea vizează:

– investitiile MDRAP in acest an in judetul Vrancea;
– documentatia si stadiul investitiei Varianta de ocolire a Municipiului Adjud;
– situatia conducerii Spitalului Militar Focsani.

Iata intrebarile adresate de deputatul Florin Secară:

Către:   Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice  

Domnului Liviu Nicolae Dragnea

Obiectul întrebării: Situaţia obiectivelor de investiţii din judeţul Vrancea care primesc finanţare în anul 2013 de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice

Domnule Viceprim-ministru,

Investiţiile în infrastructură au fost declarate o prioritate majoră a guvernului din care faceţi parte, ca şi măsură de relansare a creşterii economice.

Judeţul Vrancea este unul dintre judeţele cu nevoi importante din punct de vedere al reabilitării infrastructurii de transport, în special în mediul rural, dar şi al altor categorii de investiţii publice necesare pentru creşterea calităţii vieţii cetăţenilor şi reducerea decalajelor faţă de Uniunea Europeană.

În aceste condiţii, vă rog să precizaţi, domnule ministru:

– care sunt obiectivele de investiţii din judeţul Vrancea pentru care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat sau va aloca resurse financiare în anul 2013, indiferent de programul în care se regăsesc (constructii de locuinte, reabilitare termică, infrastructură, programe social-culturale şi sportive).

Către:   Ministerul Transporturilor

Domnului Relu Fenechiu

Obiectul întrebării: Sursa de finanţare şi stadiul documentaţiei tehnice pentru obiectivul de investiţii Varianta de Ocolire a Municipiului Adjud

 Domnule Ministru,

 Una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă locuitorii Municipiului Adjud, judeţul Vrancea, o reprezintă traficul greu care se realizează prin centrul oraşului, 7 zile din 7, având în vedere că drumul european E85 trece prin această localitate.

În ultimii ani, administraţia publică locală a făcut numeroase demersuri pentru începerea lucrărilor la o variantă de ocolire a Municipiului Adjud.

Guvernul României, prin Ministerul Transporturilor, a preselectat obiectivul de investiţii Varianta de Ocolire a Municipiului Adjud pentru o finanţare ISPA, pentru care trebuia să asigure cofinanţare. De asemenea, acest obiectiv a facut obiectul unei hotărâri de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru finanţarea prin FEDR şi a făcut obiectul mai multor avize (CTE-CNADNR cu Avizul nr. 3616/20.05.2010 si Avizul nr. 3669/13.07.2010; CTE-MTI cu Avizul nr. 113/115/30.07.2010 ; – Consiliul Interministerial de Avizare al Lucrărilor Publice de Interes National şi Locuinţe cu Aviz nr.89/18.08.2010).

Având în vedere cele precizate mai sus, vă rog să precizaţi, domnule ministru:

1. care este stadiul documentaţiei tehnice pentru obiectivul de investiţii Varianta de Ocolire a Municipiului Adjud;

2. care este sursa de finanţare preconizată pentru acest obiectiv de investiţii;

3. care este data estimată a începerii lucrărilor şi perioada în care se va realiza Varianta de Ocolire a Municipiului Adjud.

Către:   Ministerul Apărării Naţionale  

Domnului Mircea Duşa

  Obiectul întrebării: Măsurile dispuse de MApN ca urmare a scandalului mediatic în care au fost implicată conducerea Spitalului Militar Focşani

Domnule Ministru,

În data de 15 aprilie, Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu” din Focşani a fost în atenţia mass mediei din România, ca urmare a unor dezvăluiri jenante pentru o unitate aflată în subordinea MApN. Galerii foto indecente, realizate în Spitalul Militar din Focşani şi avându-l ca protagonist chiar pe medicul care asigură conducerea unităţii medicale au fost publicate în toată presa naţională.

La mai bine de 3 săptămâni de la acest incident jenant pentru o unitate medicală aflată în subordinea MApN, vă rog să precizaţi, domnule ministru:

–  când estimaţi că veţi avea un rezultat al anchetei pe care aţi dispus-o la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu” din Focşani;

– ce măsuri veţi lua cu privire la conducerea acestei unităţi medicale.

Comunicat primit de la biroul de presă al deputatului PDL Florin Secară.

Scrie un comentariu

STIRI LIVE