VIDEO: Școala Familiei în Vrancea. A început perioada de înscrieri.

Vrancea Media are plăcerea să vă anunțe deschiderea seriei noi de module Școala familiei, în anul 2017. După ce în toamna anului trecut, în Focșani au fost pilotate mai multe module, începând cu 2 martie 2017 programul se va derula complet în Vrancea, cu toate modulele sale care funcționează în București.

Locația în care se vor desfășura modulele:

CLUB FABIOLA – Bucătăria Cookie Focșani, strada Petru Maior nr. 4.

Înscrierile se fac pe scoalafamilieivrancea@gmail.com

Școala Familiei este un proiect național pornit la inițiativa biofizicianului dr. Virgiliu Gheorghe și presupune parcurgerea mai multor cursuri pentru părinți, bazate atât pe o parte informativă cât si pe învățare experiențială. Proiectul se adresează părinților, viitorilor părinți, educatorilor, profesorilor și tuturor acelora care au un cuvânt de spus în educarea copiilor.

Scopul cursurilor este acela de a dezvolta competențele parentale necesare părinților în relația cu copiii, cu soțul/soția, dar și în relația cu familia extinsă (bunici, socri, cumnați).

Acolo unde proiectul a fost pus în aplicare s-a observat un feed-back constant pe care l-au oferit părinții care au parcurs modulele Școlii Familiei, respectiv acela că participanții la cursuri s-au considerat, la finalizarea lor, mai informați cu privire la soluțiile concrete de abordare a creșterii, educării și formării copiilor lor. De asemeni, părinții au constatat că s-au simțit stimulați pentru a face schimbări pozitive în familliile lor. În fine, nu cel mai mic rezultat notat, a fost acela că proiectul a condus la crearea unor adevărate micro–comunități de părinți, copii și adolescenți, cu toate consecințele frumoase care decurg dintr-o asemenea realitate.

Calendarul Programului în Vrancea este următorul:

2 martie 2017 CARACTERISTICI MASCULINE SI FEMININE

17 martie 2017 COMUNICARE ÎN FAMILIE

31 martie 2017 DEPENDENȚELE LA COPII ȘI ADULȚI

7 aprilie 2017 EDUCAȚIE PENTRU CARACTER

28 aprilie AUTORITATEA SI STILURILE PARENTALE

5 mai 2017 ALIMENTAȚIE PENTRU SĂNĂTATE

11 mai 2017 ATASAMENTUL

19 mai 2017 GESTIONAREA CONFLICTELOR ÎN FAMILIE

2 iunie 2017 ADOLESCENTA CU BUCURIILE SI PROBLEMELE EI

15 iunie 2017 ALIMENTAȚIA FAMILIEI – aplicații practice

Durata unui modul este de 3 ore si începe în fiecare din datele amintite, la ora 17,30. Costurile programului sunt de 40 lei/participant/modul la momentul participării, cu o reducere de 100 lei/participant pentru participantii la toate modulele. Programul promovează si modelul Un training în asteptare în care unii participanți plătesc locuri pentru participanți cu dificultăți financiare, în ideea facilitării accesului unui număr cât mai mare de părinți la informație, dar și al cresterii gradului de comuniune între părinți.

Înscrierile se fac pe scoalafamilieivrancea@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE