Reînființarea școlilor de meserii. Ministrul Educației Naționale, solicitat să răspundă pe această temă.

Senatorul PNL Cătălin Toma i-a adresat o întrebare ministrului Educatiei Nationale, Pavel Năstase, despre reînființarea școlilor de meserii. In programul de guvernare asumat, Guvernul susține înființarea unui Centru național de învățământ și reînființarea școlilor de meserii, inclusiv a celor postliceale pentru formarea profesională a forței de muncă în domeniul turismului.

În prezent există un deficit de 40% în următoarele meserii: bucătari ospătari, recepționeri și cameriste. Măsura este corelată cu asigurarea calității de angajat pe tot parcursul anului, pentru salariații angajați cel puțin șase luni. Recent, 97% dintre cetăţenii români chestionaţi în cadrul unui sondaj de opinie au afirmat că reînfiinţarea şcolilor profesionale este o idee bună şi foarte bună.

Domnule Ministru, productivitatea, atractivitatea economiei Romaniei, pana la urma bunastarea romanilor, depind esential de calitatea educatiei si formarii profesionale a tinerilor. Avand in vedere aceste aspecte, va intreb, domnule ministru, care este in prezent stadiul infiintarii Centrului National de invatamant si reiinfintarea scolilor de meserii?”, a precizat senatorul PNL în intervenția sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE