PSD suprataxează focșănenii, dar ascunde mizeria PIDU sub preș!

Consiliul Local Focșani a votat pentru ca spațiile verzi reabilitate în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană să treacă în administrarea Direcției de Dezvoltare. Consilierii PNL acceptă faptul că zonele verzi trebuie întreținute, însă nu sunt de acord și nu girează comportamentul total netransparent al PSD din acest proiect.

Vorbim despre un proiect pe bani europeni ale cărui termene de finalizare au tot fost amânate până la Calendele grecești, despre un proiect în cadrul căruia s-a lucrat ”pe genunchi”, după cum chiar managerul de proiect a acuzat, și despre un proiect care a ajuns în atenția Direcției Naționale Anticorupție, evident pentru nereguli.

PSD încearcă să se spele pe mâini de nereușitele din PIDU, așa cum a făcut și cu eșecul recalificării urbane Piața Unirii și Grădina Publică, dând vina pe Ministerul Dezvoltării, când distrugerea centrului orașului a fost atent observată chiar din birourile Primăriei Focșani, condusă de pesediști!

Consilierul PSD Bogdan Matișan explică bulibășeala din PIDU prin faptul că administrația locală ”s-a trezit” cu multe proiecte europene acceptate spre implementare, toate în același timp, ca și cum Focșaniul nu merită să beneficieze decât, să spunem, de un trotuar bine făcut într-un an. Cum la alții se poate și la noi nu, asta nu explică Matișan!

Același lider de grup al PSD îi întreabă ironic pe focșăneni cum își prioritizează ei lucrările în gospodărie: întâi plantează gazon și copaci și apoi sapă să îngroape rețele și țevi?!

Eu l-aș întreba pe consilierul PSD dacă la el acasă acceptă ca o lucrare să dureze ani de zile, timp în care să îndure disconfortul de a nu avea stradă asfaltată, trotuare amenajate și ca vedere de la fereastră să admire, la fel, ani la rândul, gropi pentru canalizare unde muncitorii nu lucrează decât o zi pe lună?!

Pentru că asta au îndurat cetățenii din cartierele Sud, Laminorul și Mândrești!
Și după ce calvarul disconfortului întins pe ani de zile s-a încheiat cu lucrări făcute târâș-grăpiș, PSD să le explice cetățenilor din aceste cartiere de ce li s-a majorat impozitul pe clădiri!
Pentru că PSD supra-taxează focșănenii dar nu răspunde pentru nereguli, amânări și lucrări făcute de mântuială preferând să ascundă mizeria sub preș.

Ion Ștefan, deputat PNL de Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE