PSD: ”Degrevarea instanţelor judecătoreşti, o nevoie vitală a României”

Deputatul PSD Marian Neacsu, Liderul Grupului Parlamentar PSD din Camera Deputatilor, saluta adoptarea propunerii legislative privind degrevarea instantelor judecatoresti, avand in vedere recomandarea cuprinsa in Raportul Comisiei Europene privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

In acest sens, deputatul PSD a afirmat ca: ”Fiind aflat intr-un proces de transformare profunda, sistemul de justitie din Romania are nevoie de acte normative care sa permita continuarea reformei Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Numarul mare de dosare si complexitatea lor, unde numai in sedintele de recurs ale Sectiei Penale se inregistreaza 60-70 de dosare, unele cu peste 100 de volume, face ca actul de justitie sa sufere iar standardele procesuale sa nu mai poata fi integrate in mod corect, in interesul cetateanului. nevoie de reducerea competentei Inaltei Curti cu privire la cererile de stramutare si totodata eliminarea unor anumite motive de casare la recurs”.

„Un important punct al proiectului se refera la stabilirea competentei teritoriale cu privire la solutionarea plangerilor contraventionale, avand ca obiect plata rovinietei, solutionare care duce la aglomerarea nejustificata a unor instante, in a caror circumscriptie teritoriala se afla camerele care supravegheaza traficul rutier. Era necesara o echilibrare la nivel national in acest sens. Astfel, practic, cetatenii vor putea depune plangerea insotita de copia procesului verbal de constatare a contraventiei chiar la instanta pe raza careia domiciliaza.”

De asemenea, Liderul Grupului Parlamentar PSD a mai spus ca, in calitate de initiator al acestei propuneri legislative, isi exprima satisfactia pentru modul profesionist si rapid cu care a lucrat Camera Deputatilor.

„Colegii mei au lucrat extrem de eficient si rezultatul este reprezentat de aceasta lege ale carei beneficii se vor vedea in scurt timp. Avem nevoie si in justitie, ca si in toate celelalte domenii, de transparenta, rapiditate si eficienta. Este salutar faptul ca in sfarsit putem face lucruri bune pentru cetateni, deci sa lucram total diferit ca pana acum, cand singura politica era reprezentata de interesul unei anumite clientele”.

Comunicat primit de la PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE