Procesiune de Florii, la Focșani

Sâmbătă, 8 aprilie 2017, în Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, se va desfăşura tradiţionala procesiune organizată în ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim. La Focșani, procesiunea de Florii va avea, și în acest an, două puncte de plecare: biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel de pe Bd. Independenței (ora 17:30) și biserica Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt din Cartierul Sud (ora 17:00).

Credincioșii sunt așteptați la cele două locașuri de cult, de unde vor porni în procesiune până la biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Piața Unirii, făcând scurte popasuri la bisericile situate pe traseu.

Începând cu orele 16:00-16:30, la bisericile aflate în punctele de plecare ale procesiunii și la cele de pe traseu, va fi oficiată slujba Vecerniei, cu participarea preoților din municipiul Focșani și din județ.

La biserica din Piața Unirii, Vecernia cu Litie va începe la ora 17:00 și va fi săvârșită de un sobor de slujitori, în frunte cu Pr. Cons. Ioan Șolea, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian.

Procesiunea se va încheia cu sfințirea icoanei praznicului și cu citirea rugăciunii de binecuvântare a pelerinilor, în fața bisericii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.

În ziua praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, duminică, 9 aprilie 2017, ora 09:00, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, va săvârși Sfânta Liturghie, în biserica din Piața Unirii.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STIRI LIVE