Primarii și viceprimarii din Vrancea vor primi indemnizații mărite

Amendamentul depus de PNL, pe 27 februarie, la Comisia de Muncă din Camera Deputaților (înregistrat cu numărul 269), și care este inițiat de subsemnatul împreună cu alți 11 colegi liberali, prin care se propune majorarea salariilor primarilor și viceprimarilor din Vrancea, dar și din restul țării, are toate șansele să fie adoptat.

Amendamentul a fost depus de parlamentarii PNL : Corneliu OLAR, Claudiu-Vasile RĂCUCI, Sorin-Ioan BUMB , Nicolae GIUGEA , Ion ŞTEFAN, Lucian HEIUŞ, Vasile-Florin STAMATIAN, Dan VÎLCEANU, Constantin ŞOVĂIALĂ , Cristinel ROMANESCU, Angelica FĂDOR, Florin Mihai ROMAN și Alexandru PEREŞ.

Apreciez faptul că, în cele din urmă PSD a recunoscut corectitudinea amendamentului depus de PNL, și că îl va susține, în ciuda faptului că la votul în Senat s-a opus. Nu pot aprecia însă mariera tip ”copy-paste” la care au apelat, copiind amendamentul PNL și depunând la Cameră unul similar, diferența făcând-o data la care ar putea intra în plată creșterea.

Prin majorarea cu 30% a indemnizației primarilor și viceprimarilor se reduc cazurile în care unii funcționari ar avea salariile mai mari decât edilii, în situația în care responsabilitatea se răsfrânge asupra primarilor.

Un rol important în susținerea acestui amendament l-au avut primarii din Vrancea și din toată țara care au sprijinit acest punct de vedere la întâlnirile din cadrul Asociațiilor Comunelor, Orașelor și Municipiilor din România.

Ion Ștefan, deputat PNL de Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STIRI LIVE