Primăria Focșani, nepăsătoare la pericolul cancerigen de la Blocul Monte Carlo

A trecut mai bine de o lună de la dezastrul din cartierul Sud, când monstruozitatea de la Monte Carlo a luat foc, mistuind clădirea în cauză și afectând zeci de locuințe de la blocurile din zonă. Imobilele arată și acum ca imediat după incendiu, municipalitatea și proprietarul localului care a provocat focul neimplicându-se să refacă fațadele ori acoperișul blocurilor afectate.

Marți, în zonă a ajuns o firmă de construcții și reprezentanți ai Primăriei Focșani pentru a începe lucrul la acoperiș. Și-au montat mașinile de intervenție exact lângă mormanul de resturi arse rezultate după vâlvătaie, grămadă în care tronează de săptămâni eternitul sau azbocimentul care a acoperit blocul.

După încheierea zilei de lucru, mormanul a rămas FIX în același loc, dovadă fiind fotografiile făcute de cetățenii care locuiesc acolo, cei care au semnalat pe căi oficiale și neoficiale faptul că azbocimentul este periculos pentru sănătate. Se pare că Primăria Focșani, CUP Salubritate Focșani dar și Direcția de Sănătate Publică Vrancea nu au urechi să audă, ochi să vadă și nici mâini să pună la treabă.

Am impresia că edilul PSD de Focșani visează cu ochii deschiși la vacanțele pe banii focșănenilor prin Japonia, la cireși înfloriți și gheișe, în loc să ia orașul la pas și să vadă dezastrul urbanistic în care ne afundăm. În loc să facă alba-neagra cu șefii pe la direcțiile din subordinea Primăriei Focșani, Cristi Misăilă ar face bine să își petreacă zilele de lucru în teren și nu închis în biroul din Palatul administrativ!

Dacă nu știe, îi transmit acestuia la ce pericol îi expune, cu bună știință, pe locuitorii blocului de la Sud: azbestul este cancerigen! Boala provocată de fibrele de azbest este azbestoza.

În 2003, printr-o Hotărâre de Guvern, România a transpus Directiva 87/217/EEC privind controlul poluării mediului cu azbest, impunând restricții la comercializarea și utilizarea azbestului și a produselor care conțin azbest. Conform articolului 12 din această hotărâre, în scopul protejării sănătății populației și a mediului, de la 1 ianuarie 2007, se interzic toate activitățile de comercializare și utilizare a azbestului și a produselor care conțin azbest, inclusiv a produselor din azbociment.

Ion Ștefan, deputat PNL de Vrancea

Scrie un comentariu

STIRI LIVE