Prim Ajutor, cu TNL Focșani, de Ziua Mondială a Sănătății

Astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății, echipa TNL Focșani în colaborare cu Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” – reprezentată de prof. Zlota Violeta, a organizat evenimentul ”Prim ajutor”, denumit asa ca reacție la simbolistica unei locații alese premonitoriu – ”Ceasul Rău”.

TNL prim ajutor

Aici, focșănenii au fost informați și instruiți în vederea acordării primului ajutor astfel încât aceștia să știe cum să reacționeze eficient atunci când intalnesc o persoană în stare de inconștientă, care a suferit un infarct sau un stop cardio-respirator.

Ȋn ciuda vremii nefavorabile, la eveniment au participat aproximativ 200 de persoane care au putut asista la demonstrații de resuscitare cardio-pulmonară facute „pe manechin”. Multumită „disponibilității” acestuia din urmă, participanții la eveniment au avut prilejul de a exersa ei inșiși tehnicile de prim ajutor.

Ȋn fața unei asistențe tot mai curioase, elevii Școlii Sanitare „Carol Davila” au arătat și asa-numita „metoda Heimlich”, metodă ce se folosește în cazurile de înec. De asemenea, doritorilor care au vrut sa preîntampine „ceasul rău” li s-a măsurat tensiunea arterială și li s-au prezentat mai multe clipuri informative.
Participanții la acest eveniment au primit cu entuziasm inițiativa noastră și, din cate am putut constata, au fost receptivi la această provocare, stare de fapt care ne ambiționează in vederea repetării unei astfel de acțiuni.

Tot cu acest prilej, focșănenii au aflat cum să procedeze corect atunci când sună la 112, cum să comunice eficient cu operatorul, astfel încat acesta să trimită cea mai bună ”resursă” umană pentru tipul de accident înregistrat.
”Fă totul pentru viață!Acordă primul ajutor!”

Echipa TNL Focșani

Clic AICI pentru mai multe imagini!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE