PNL Vrancea: ”DNA scoate la lumină cheltuielile supraevaluate făcute de PSD”

PNL Vrancea a primit cu îngrijorare anunțul făcut de procurorii DNA cu privire la posibilele fapte de corupție săvârșite de fostul edil al municipiului Focșani, Decebal Bacinschi. Spunem cu îngrijorare pentru că dacă acuzațiile vor fi dovedite de procurorii DNA în instanță, atunci ne vom putea face o idee și mai clară despre modul defectuos și, adesea, ilegal, în care PSD s-a comportat față de banul public.

Totodată, cetățenii municipiului de pe Milcov vor putea trage concluzii fără echivoc despre maniera în care a gestionat banul public de-a lungul anilor fostul primar, în prezentul dosar fiind vorba despre aspecte care au putut fi observate cu ochiul liber de către cei care au văzut sistemul de iluminat din Piața Unirii.

Concret, procurorii DNA fac referire în comunicatul dat publicității ieri la atribuirea în mod direct, către o firmă „agreată”, a unui contract privind obiectivul „Instalații de iluminat ornamental în Piața Unirii – Municipiul Focșani” la un preț supraevaluat. Fostul primar este acuzat de DNA că a acționat contrar dispozițiilor legale, ”rezultatul acestor acțiuni fiind prejudicierea bugetului local cu suma de 356.642 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în cuantum de 246.121 de către societatea respectivă (SC Total Strada SRL București). De menționat este faptul că, la data încheierii contractului (decembrie 2013), instalarea ornamentelor de sărbători era deja finalizată.

Anul trecut, PNL Vrancea a atras atenția de mai multe ori cu privire la cheltuielile exorbitante făcute de administrația locală și județeană aflată sub controlul PSD. De fiecare dată, PSD Vrancea a reacționat violent, prin liderii săi, susținând că nu ne pasă de vrânceni. Tocmai pentru că ne pasă de vrânceni și de cum este cheltuit banul public, am considerat că este de datoria noastră să tragem mereu semnale de alarmă. Iată că procurorii DNA vin cu date oficiale care pun într-o mare dificultate PSD-ul.

În concluzie, PNL Vrancea așteaptă derularea procesului penal și verdictul definitiv al judecătorilor, pentru lămurirea completă a acuzațiilor aduse de către procurorii DNA.

Departament Comunicare PNL Vrancea, 23 februarie 2017

Scrie un comentariu

STIRI LIVE