VIDEO: Vrancea Media va depune o plângere penală pe numele şefilor de la Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice, dar şi pe numele primarului Decebal Bacinschi

Vrancea Media a decis să depună o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, plângere îndreptată împotriva directorului Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Primăriei Focşani, Laurenţiu Robert Mocanu, a inginerului horticol Otilia Stoica, şefa de la Spaţii Verzi din cadrul Direcţiei, dar şi a primarului municipiului Focşani, Decebal Gabriel Bacinschi.

Zona arată acum precum sufletul celor care au decis "măcelul"

Iată imagini de la tăierile din 15 şi 16 decembrie a. c. :

 

Iată dovada că s-au tăiat crengi care nu erau uscate

Vrancea Media va cere anchetarea celor trei şi, eventual, extinderea acţiunii penale împotriva oricărei persoane sau instituţie ale căror responsabilităţi vor fi stabilite în urma cercetărilor ce se vor efectua în cauză. Demersul nostru vine ca urmare a tăierilor efectuate de Primăria Focşani, prin Direcţia de Dezvoltare, tăieri în coronamentul arborilor ornamentali de pe strada Dimitrie Cantemir, din faţa Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor este reglementată de art. 246 C. penal, conform căruia: „Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”.

Aşadar, reţinem că infracţiunea constă în fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane. Interesul legal în acest caz este prevăzut de Constituţia României, care garantează dreptul cetăţenilor la un mediu sănătos, reglementare prevăzută şi de Legea privind protecţia mediului.

Contactat telefonic, directorul Direcţiei de Dezvoltare, Laurenţiu Robert Mocanu, a pasat răspunderea în „curtea” inginerului horticol Otilia Stoica, şefa de la Spaţii Verzi, din cadrul Direcţiei de Dezvoltare: „A fost decizia specialistului. Vorbiţi cu doamna Otilia Stoica”, ne-a precizat Mocanu.

Otilia Stoica nu a răspuns la telefon, pentru a-şi spune punctul de vedere.

Pe de altă parte, Vrancea Media a primit astăzi un răspuns de la Garda de Mediu, cu privire la regimul acţiunilor de cosmetizare. „Conform Legii 24-2007, modificată şi completată prin Legea 313-2009, potrivit art. 12, alin. 5, în cazul arborilor ornamentali (tei, salcâmi, castani etc.), plantaţi pe spaţiile verzi din domeniul public, precum şi al celor plantaţi în aliniamente în lungul bulevardelor şi străzilor, pe terenurile din zonele urbane şi rurale, este interzisă intervenţia cu tăieri în coroana acestora , cu excepţia lucrărilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afectează siguranţa traficului pietonal şi rutier, a imobilelor aflate în apropiere.”

Prim-comisarul Aurel Cristian a precizat că instituţia pe care o conduce va demara un control pentru a vedea dacă Primăria Focşani a respectat procedurile şi legislaţia în vigoare atunci când a decis să taie coronamentul arborilor ornamentali de pe strada Dimitrie Cantemir.

Conform legii, lucrările menţionate anterior se fac cu avizul Primăriei Focşani, sub îndrumarea şi controlul de specialitate al unităţilor fitosanitare şi silvice. Vom reveni cu detalii !

15 Responses to VIDEO: Vrancea Media va depune o plângere penală pe numele şefilor de la Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice, dar şi pe numele primarului Decebal Bacinschi

 1. danb 21/12/2011 at 15:44

  Un demers salutar care daca va avea succes va conduce in mod sigur la schimbarea atitudinii fata de mediu a autoritatilor locale. Daca aceasta cale de atac va fi preluata si de alti focsaneni poate vom reusi sa avem un oras mai frumos, cu un aer mai respirabil si cu mai mult spatiu verde. Eu personal sunt cu totul alaturi de publicatie in acest demers. As mai fi completat actiunea cu un studiu referitor la insemnatatea unui copac pentru mediu si as atrage atentia asupra portitei de scapare pe care si-a lasat-o Garda de Mediu ” siguranta…. imobilelor”. Probabil se va gasi un vecin caruia i-a fost crapat un geam de vreo creanga la furtuna. Dar nu conteaza, oricare ar fi rezultatul, vor sti ca focsanenii exista, traiesc si mai si protesteaza.

  Răspunde
 2. crintea valerica 21/12/2011 at 22:07

  sprijin moral acest demers !

  Răspunde
 3. maria 22/12/2011 at 10:29

  O sa va dea”NUP” pentru ca nu sunteti parte vatamata.Timp pierdut.

  Răspunde
  • constantin 22/12/2011 at 11:17

   @ maria Marioooo, n/ai nici o gara cu subiectul daca crezi asa.cine cui sa dea sau nu NUP?nu e necesar sa fii jurist ca sa inteleggi ca reclamantii nau cum sa primeasca nup ci doar cei reclamati.dar nu e prima oara cind dai cu bata in balta.somn usor craciun fara multe carne de porc…

   Răspunde
 4. somebody 22/12/2011 at 14:58

  e inedit si de bun augur acest demers!

  Răspunde
 5. paralel de subiect 22/12/2011 at 21:29

  majoritatea copacilor sunt batrani,scorburosi si cu risc ridicat de a se prabusi pe oameni si bunuri,plangerea penala e un demers sortit esecului; – ca nu se face nimic pt. imbunatatirea spatiilor verzi si ca se dau autorizatii de constructii anapoda e o alta poveste….Focsaniul va deveni un oras din beton si piatra ( fierul e carat la REMAT de castalii).

  Răspunde
  • Cristi IRIMIA 22/12/2011 at 21:33

   @ paralel de subiect: Câţi copaci s-au prăbuşit pe oameni şi pe bunuri în ultimii ani? Am filmat şi fotografiat acţiunea primăriei. S-a tăiat pe bandă rulantă, fără nici o logică. Dacă se tăiau doar uscăturile era în regulă!

   Răspunde
 6. danb 23/12/2011 at 03:28

  @ Cristi. Eu am zis ca asta va fi argumentatia. Sigur vor gasi pe vreunul caruia i-a fost zgariata masina sau a facut soc emotional cand a cazut o frunza langa el din cauza vantului, s.a.m.d.. Pe de alta parte sunt mult mai multe si mai mari daune cauzate de caderea fatadelor de bloc. Deci folosind aceeasi argumentatie ar trebui sa daramam toate blocurile, ca si ele sunt cam batrane. Mai departe cati nu au fost stropiti de masinile care trec pe strada. Deci am putea interzice masinile, baltile cu gaurile aferente sau ploaia.

  Răspunde
 7. paralel de subiect 23/12/2011 at 04:59

  dupa ce au fost taiati copacii arata jalnic,totusi cred ca se vor regenera in timpul vegetatiei ( a se vedea taierile de intretinere din livezi).Castanii din zona garii sunt foarte batrani ,la fiecare vant sau zapada abundenta cadeau crengi uscate pe masini, unii uita accidentele cu plopii din zona sud….ar fi mai bine daca s-ar insista pe plantarea de noi arbori,amejarea spatiilor verzi,sunt zone intregi cu pamant liber generator de praf si noroi,despre cocalarii ce si-au amejat parcari si garaje pe spatiul verde ce spuneti? parcul central a fost transformat intr-o zona de prost gust cu beton si sticla….ar fi multe de spus dar totul e in zadar pt.edilii nostri

  Răspunde
 8. Soricelul 23/12/2011 at 11:11

  Eu cred ca au fost taiati pentru a asigura combustibil la ENET cand va ramane fara gaze 😀

  Răspunde
 9. maria 23/12/2011 at 11:36

  Plangerea o sa se intoarca cu „Neinceperea urmaririi penale” evident pentru cei impotriva carora a fost depusa plangerea.In motivare vor invoca faptul ca Vrancea media nu este parte vatamata prin urmare nu avea calitatea necesara in a face aceasta plangere.

  Răspunde
  • Cristi IRIMIA 23/12/2011 at 11:43

   @ maria: Eu, personal, Cristi Irimia, voi face plângere, deoarece consider că mi s-a încălcat un interes legal şi anume dreptul la un mediu sănătos, drept prevăzut de Constituţie şi de Legea privind protecţia mediului. Nu doar mie mi s-a încălcat acest drept, din punctul meu de vedere, ci şi altor focşăneni, afectaţi direct de faptul că arborii respectivi vor produce mai puţin oxigen decât până acum. Practic, este un atentat la sănătatea focşănenilor, având în vedere poluarea din ce în ce mai mare din toate oraşele României (autoturisme, industrie etc.). Nu ştiu ce e aşa greu de înţeles!

   Răspunde
 10. Pingback: VIDEO: Revoltă în Sud! Primăria se pregăteşte să taie mai mulţi copaci de pe strada Aleea Stadionului | Vrancea Media

 11. Pingback: Arbusi in loc de arbori la Focsani

 12. Pingback: VIDEO: Revoltă în Sud! Primăria se pregăteşte să taie mai mulţi copaci de pe strada Aleea Stadionului - Vrancea Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE