PDL Vrancea: „CJ si Oprisan, singurii responsabili pentru intarzierea proiectului Sistemul Integrat de Management al Deseurilor”

De ce s-a suparat asa de tare presedintele Consiliului Judetean Vrancea dupa ce primul ministru a criticat intarzierea (cu peste 8 luni!) in implementarea proiectului “Sistemul Integrat de Management al Deseurilor în judetul Vrancea”, finantat prin POS Mediu?

Din cate vad, nu pentru ca judetul Vrancea risca sa piarda, datorita neseriozitatii si intarzierii autoritatii contractante, aproape 40 de milioane de euro de la Uniunea Europeana. NU! Conform comunicatului de presa remis duminica seara, presedintele CJ Vrancea a dat vina pe guvern, in stilul sau caracteristic. Ce se ascunde, de fapt, in spatele reactiei furibunde a sefului CJ Vrancea?

Voi recapitula:

* Contractul de finantare a proiectului a fost semnat in 3 noiembrie 2009. Abia in 23 martie 2010 CJ Vrancea, ca autoritate contractanta, publica primul anunt de participare pe SEAP pentru contractul de servicii „Asistenţă tehnică pentru acordarea de sprijin în gestionarea şi implementarea sistemului de management Integrat al deşeurilor în judeţul Vrancea”. Concluzia: cinci luni intarziere.

* In urma verificarii procedurale de catre Compartimentul de verificare a Achizitiilor Publice din cadrul DGFP Vrancea, au fost constatate nereguli grave in documentatia de atribuire a contractului. Observatiile priveau incalcarea normelor legale privind criteriile de selectie si factorii de evaluare a ofertelor, care nu erau nici masurabili, nici cuantificati. Alfel spus, modul de acordare a punctajului pentru oferte era lasat la latitudinea comisiei de evaluare de la nivelul CJ Vrancea, fapt care contravine prevederilor legale.

* Desi obiectiile au fost  notificate Consiliului Judetean, acesta a refuzat sa remedieze timp de doua luni deficientele semnalate. Rezultatul: alte doua luni intarziere.

* Abia dupa notificarea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice din data de 27.05. 2010 si recomandarea explicita a Autoritatii de Management a POS Mediu, licitatia a fost anulata.

In concluzie, singurul vinovat pentru intarzierea implementarii proiectului “Sistemul Integrat de Management al Deseurilor în judetul Vrancea” este Consiliul Judetean, condus de Marian Oprisan. Incapatanarea acestei institutii de a face ea legea in ceea ce priveste modul de cheltuire a banilor europeni este ingrijoratoare. A poza acum, in ceasul al treisprezecelea, drept victima sistemului mascheaza incompententa si reaua credinta in folosirea banului public, in interesul unei clientele politice si nu a cetatenilor judetului.

Comunicat primit de la deputatul Alin Silviu Trasculescu, Presedinte PDL Organizatia Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE