Păncenii își pot plăti taxele și impozitele locale pe anul 2017

Începând de marți, 3 ianuarie 2017, păncenii își pot plăti taxele și impozitele locale, întrucât Primăria Orașului Panciu a deschis anul fiscal 2017. „Primăria Orașului Panciu se numără printre primele instituții similare din județul Vrancea care au deschis anul fiscal încă din prima zi de lucru din 2017. Astfel, începând cu data 3 ianuarie, contribuabilii pănceni, persoane fizice și persoane juridice, pot să-și achite impozitele și taxele corespunzătoare anului fiscal 2017“, precizează primarul Iulian Nica.

Administrația locală a hotărât să nu majoreze nici în 2017 taxele și impozitele locale. În luna noiembrie a anului trecut, Consiliul Local Panciu a adoptat o hotărâre care prevede că nivelul obligațiilor către bugetul local rămâne cel din 2016. Admnistrația locală a mărit și bonusul acordat contribuabililor care își achită în totalitate taxele și impozitele datorate bugetului local până la data de 31 martie 2017.

„În 2017, contribuabilii care își achită în totalitate taxele și impozitele până la data de 31 martie 2017, vor beneficia de un bonus de 10%, nu de 5%, cât era până acum. Prin această măsură vrem să încurajăm atât cetățenii, cât și agenții economici să nu mai acumuleze debite și penalități“, a explicat primarul Iulian Nica.

O altă măsură ce vine în sprijinul contribuabililor în anul fiscal 2017 prevede faptul că, pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, utilizate pentru activități economice, impozitul pe clădiri se va calcula prin aplicarea unei cote de 1,1% asupra valorii acestor clădiri. Cota este mai mică decât în anul precedent, când era calculată la 1,3% din valoarea clădirilor.

La sfârșitul anului 2016, gradul de colectare al taxelor și impozitelor la nivelul orașului Panciu a fost de peste 95%, fapt care demonstrează că păncenii sunt responsabili și că înțeleg de ce este important să-și achite la termenele prevăzute obligațiile față de bugetul local.

Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE