„Ora Pământului 2012” la Palatul Victoria

Guvernul României a transformat deja în tradiţie participarea la campania „Ora Pământului”, dedicată conştientizării problemelor legate de mediul înconjurător.

Astfel, sâmbătă, 31 martie, între orele 20,30-21,30, la Palatul Victoria vor fi stinse luminile exterioare şi interioare şi vor fi deconectate echipamentele electronice care nu sunt esenţiale desfăşurării activităţii curente sau protecţiei clădirii.

Totodată, Executivul salută implicarea unui număr din ce în ce mai mare de cetăţeni, organizaţii şi instituţii, din România şi din lume, în desfăşurarea acestei manifestări menite să conducă la creşterea gradului de responsabilitate în interacţiunea omului cu mediul.

Întâlnire de lucru a premierului Mihai-Răzvan Ungureanu cu conducerea Ministerului Sănătăţii

Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu s-a întâlnit astăzi cu conducerea Ministerului Sănătăţii pentru o trecere în revistă a principalelor provocări pe termen scurt si mediu cu care se confruntă ministerul în această perioadă. S-a avut în vedere faptul că pentru cresterea calităţii serviciilor medicale este nevoie de o utilizare mai bună a fondurilor existente, iar pe termen mediu, de o reformare a întregului sistem medical.

În urma discuţiei, s-a stabilit că în perioada imediat următoare Ministerul Sănătăţii trebuie să-ţi dezvolte divizia de control, atât în ceea ce priveste auditul, cât si în ceea ce priveste verificarea modului în care se aplică politicile de sănătate publică. De asemenea, se impune o lărgire a cadrului legal de desfăsurare a controlului, pentru a preîntâmpina utilizarea ineficientă a fondurilor pentru sănătate ţi pentru o mai bună utilizare a banilor publici.

În cursul discuţiei, s-a analizat stadiul elaborării noii legi a sănătăţii. Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a solicitat conducerii Ministerului Sănătăţii ca noua formă a proiectului legii sănătăţii să intre în dezbatere publică la finalul lunii aprilie, pentru a putea fi introdusă apoi, în actuala sesiune, în dezbaterea parlamentară.

La întâlnire au participat ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, secretarii de stat Cristian Irimie, Vasile Cepoi, Adrian Streinu Cercel si subsecretarul de stat Raed Arafat.

Comunicat primit de la Guvern

Scrie un comentariu

STIRI LIVE