NOAPTEA, CA HOȚII (3). Silvia Chelariu, inspectoarea de Română, a fost destituită din funcție, după ce elevei Antonia M. i s-a modificat punctajul la Olimpiada județeană de către comisia din care făcea parte mama elevului care fusese plasat pe primul loc, Mariana Țandără. ;)

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea a hotărât astăzi să o demită pe Silvia Chelariu (foto), din funcția de inspector de limba şi literatura română, după gravele probleme ivite la faza județeană a Olimpiadei pentru clasa a V-a. Reamintim că o elevă din Gugești, Antonia M., a fost notată inițial cu 114 puncte, însă peste noapte punctajul i-a fost transformat în 104 puncte (prin scrierea lui 0 deasupra cifrei 1), pentru ca băiatul fostului inspector Ionuț Țandără, actualmente profesor de franceză la Colegiul ”Cuza”, să ajungă la faza națională.

După ce subiectul a fost relatat de Vrancea Media, iar mama elevei nedreptățite a cerut să se facă dreptate, Comisia a anunțat că fetița din Gugești va merge la națională.

La vremea respectivă, inspectoarea Chelariu a declarat pentru Ziarul de Vrancea că s-a comis o greșeală de introducere a notelor în calculator și de aceea eleva din Gugești s-a trezit cu 104 puncte în loc de 114 puncte. Explicația nu a fost una pertinentă pentru cei care cunoșteau îndeaproape cazul, astfel că scandalul a explodat, iar Ministerul a aflat de ”combinațiile” de la Focșani. Ministerul a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, iar procurorii au deschis dosar penal pentru a cerceta cum s-a falsificat punctajul Antoniei M.

Destituirea Silviei Chelariu vine la pachet cu alte trei sancțiuni: profesoarele Mariana Ţandără (foto sus, alături de ex-inspectorul Ionuț Țandără), Mirela Dumitru şi Anca Grecu nu vor mai avea voie să corecteze la olimpiade şi concursuri şcolare deoarece au făcut parte din comisia de corectură a Olimpiadei de Română, în condițiile în care aveau copii și elevi în concurs.

Culmea nesimțirii a fost că mama elevului avantajat de modificarea punctajului Antoniei M. a făcut parte din comisia care a corectat lucrările. De altfel, Mariana Țandără, soția fostului inspector Ionel Țandără, a fost sancționată astăzi de IȘJ. Și ca și cum nu era de ajuns, din comisia care l-a avantajat pe fiul soților Țandără a făcut parte și cumnata Marianei Țandără, Mirela Dumitru. Snacțiune a primit și Anca Grecu, profesoară acuzată că avea elevi în concurs și nu trebuia să facă parte din comisia care a corectat.

Consiliul de Administraţie a decis aplicarea prevederilor articolului 280 din Legea Educației , alin 2 lit e – destituirea din funcţie a doamnei Chelariu Silvia. În urma acestei hotărâri s-a emis o decizie prin care anunţăm această măsură şi solicităm avizul Ministerului Educaţiei Naţionale. În acelaşi timp, trei doamne profesoare de limba română au încălcat deontologia profesorului corector, fiind vorba despre Ţandără Mariana, Dumitru Mirela şi Grecu Anca, cărora le-au fost aplicate prevederile art. 66 din Metodologia OMCTS 3035 din 2012, cele trei nemaiavând voie să corecteze la olimpiade şi concursuri pe termen nelimitat. Cele trei pot face contestaţie la comisia de disciplină a Inspectoratului Şcolar Judeţean, iar doamna Chelariu în 15 zile la MENCŞ. Acum Inspectoratul aşteaptă avizul Ministerului”, a precizat pentru Ziarul de Vrancea inspectorul general al IŞJ Vrancea, profesorul Dorin Cristea. (Corina B.)

One Response to NOAPTEA, CA HOȚII (3). Silvia Chelariu, inspectoarea de Română, a fost destituită din funcție, după ce elevei Antonia M. i s-a modificat punctajul la Olimpiada județeană de către comisia din care făcea parte mama elevului care fusese plasat pe primul loc, Mariana Țandără. ;)

  1. lulu 25/03/2017 at 09:57

    Foarte frumos relatat cazul!Felicitări!Peste tot în îară Olimpiadele sunt niște facaturi inclusiv la Naționala -se invart premiile,cei batrani se duc cu tupeu si isi impun subiectele ca să obțină punctaj maxim cel din judetul de care apartine ,ca e mana in mana cu Inspectorul de specialitatae-Te trimit la corectat dar îmi vii cu premii!!Da stiți că eu totdeauna aduc premiu -zice baba care merge de 10 ani la corectura din partea unui județ pe discipline tehnice.Acelui parinte i s-a suflet ca avut nota 114,ca altfel nu avea de unde sa stie.Poate si ei i s-au ridicat notele pe teza inschisă-pe scris recunoscut.De unde a stiut parintele ce s-a intamplat in interior la corectură????S-au tras două sfori pe 2 pile-ar trebui sa se reorganizeze inca o data si sa mearga un al treilea care se dovedeste corect!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STIRI LIVE