Medalii pentru vrânceni la Jocurile Naționale Special Olympics

Vrancea a fost reprezentată cu succes la Jocurile Nationale Special Olympics organizate anul acesta la Baia Mare in perioada 2 – 5 iunie 2017, unde au participat peste 300 de sportivi din toata tara. Copiii nostri s-au întors acasă cu medalii de aur argint si bronz, dar cel mai important au venit plini de încredere si entuziasm. Au participat la probe de atletism, bocce, înot si baschet. Munca lor de zi cu zi, vointa si perseverenta au fost incununate cu respect, încurajări si aprecieri. Bucuria lor este nemarginita, este pura si inaltatoare.

Pentru ei faptul ca au avut ocazia sa participe la acest concurs a contat mai mult decât locul pe care l-au ocupat. Ei stiu si simt ca sunt invingatori, sunt campioni. La fiecare concurs rostesc din suflet cu putere: „Vreau sa castig, dar daca nu voi castiga, vreau sa fiu brav in încercarea mea”. Haideti sa-i cunoastem pe Campionii Special Olympics care ne fac sa ne simtim mandri: Crina Popoiu – 9 ani, medalie argint la atletism si bronz la bocce, Vlad Negoita – 10 ani, argint la înot si bronz la atletism, reprezentanti ai Asociatiei ABC DOWN Focsani, Emil Dediu – 16 ani, medaliat cu bronz la atletism si înot, Laura Lepadatu – 26 ani, bronz la atletism si baschet, Ionut Haimana – 26 ani, bronz la atletism si baschet, Catalin Purdel, medaliat cu aur la baschet si bronz la atletism, reprezentanti ai Asociatiei Sindrom Down Focsani. Bravo lor, bravo Campionilor nostri Special Olimpics.

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 25.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Scrie un comentariu

STIRI LIVE