”Mâinile curate salvează vieți” în școlile din Focșani

”Săptămâna Pacientului” a cuprins, între evenimentele organizate de Asociația Națională pentru Protecția Pacientului – Sucursala Vrancea, un eveniment dedicat prevenției și educației sanitare în școli. Sub denumirea ”Mâinile curate salvează vieți”, campania ne-a purtat în trei școli din Focșani, unde elevi din clase diferite au putut învăța de la medicul Diana Stoica modalitatea de a se spăla corect pe mâini. Au ridicat sus mâinile, ”prezent”, la campania noastră, clasele a VII-a B de la Școala nr. 3, diriginte Tatiana Bănică, a III-a B de la Școala ”Diuliu Zamfirescu”, învățătoare Mariana Iamandei, și a II-a C de la Școala ”Alexandru Vlahuță”, învățătoare Gina Nedelcu. Copiii au putut vedea direct efectul mâinilor curate în ”Cutia Neagră”, sub efectul unei lampe cu UV, sub îndrumarea medicului Diana Stoica, vicepreședinte ANPP Vrancea.

Mulțumim pentru înțelegere și colaborare și directorilor celor trei unități școlare: Florin Tudosă, Petrică Moraru și Valy Țigănuș.

Reiterăm faptul că astfel de demersuri ar fi binevenite în toate unitățile școlare din oraș, dar și din județ, iar pentru extinderea campaniei ”Mâinile curate salvează vieți” ne bazăm pe parafarea unor protocoale de colaborare cu autoritățile locale. De altfel, prezent la conferința de lansare a ANPP Vrancea, viceprimarul municipiului Focșani, Marius Iorga, și-a arătat deschiderea pentru o colaborare a ANPP Vrancea cu Direcția pentru Asistență Socială și Medicina Școlară, fapt pentru care îi mulțumim.

Cele trei vizite la școlile din Focșani ne-au arătat cît de importantă este prevenția și educația pentru sănătate în unitățile școlare.

Ana-Maria Dimitriu, președinte ANPP Vrancea

Scrie un comentariu

STIRI LIVE