Let’s Do It România – Curățenie în toată țara într-o singură zi!

Agenţia pentru Protecţia Mediului Vrancea si Comisariatul Judeţean Vrancea al Gărzii Naţionale de Mediu s-au alăturat si in acest an , proiectului naţional “Let’s do it, România!”.
După succesul din anii 2010 și 2011, LET’S DO IT ROMÂNIA îşi propune să cureţe arealele naturale din jurul localităţilor României prin mobilizarea cetăţenilor, autorităţilor, societăţii civile, companiilor private şi a mass-media.

Proiectul se desfăşoară sub patronajul Ministerului Mediului şi Pădurilor şi are drept scop să obţină o natură mai curată şi să schimbe atitudinea oamenilor faţă de mediul înconjurător.
Prezenţa APM si CJGNM Vrancea , in cadrul acestui proiect , este constanta , participind in fiecare an la aceasta campanie de ecologizare. La aceasta ediţie ne-am ocupat de ecologizarea zonei Padurea Bagana . Am dorit prin această actiune să participăm efectiv la colectarea deşeurilor şi să atragem atenţia , incă o dată , asupra necesitaţii implicării tuturor cetătăţenilor in protejarea mediului inconjurător .

Pentru a reflecta concret la importanţa acestei acţiuni vă invităm să parcurgeţi rubrica “Ştiaţi ca ….”
Ştiaţi ca ….
• Batista de hartie are nevoie de trei luni pentru a se descompune, o punga de plastic dispare natural doar dupa 450 de ani, o cutie de aluminiu in 500 de ani, o sticla de plastic in 1.000 de ani ….
• Prin reciclarea unui kilogram de plastic se economisesc 1,5 kg de CO2, iar pentru un kilogram de plastic reciclat se evita emiterea a 300 de grame de CO2, in timp ce un kilogram de hartie reciclata inseamna 900 de grame de emisii de CO2 si metan in minus.

• Cu fiecare tonă de plastic reciclat se economisesc între 700 şi 800 kg de petrol brut
• Din 10 PET-uri reciclate se poate fabrica un tricou sau un metru pătrat de covor
• Ziarele conţin hârtie reciclată în proporţie de 50%
• Este nevoie de un copac de 15 ani pentru a produce 700 de pungi de hârtie
• Fiecare tonă de hârtie reciclată poate salva 17 copaci
• Hârtia şi cartonul pot fi reciclate doar de 10 ori

Comunicam primti de  la Director executiv- Paul Giurca & Comisar şef  -Aurel Cristian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE