La Panciu s-a semnat primul Plan Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) din judeţul Vrancea

Primarul Oraşului Panciu, domnul Ion Petre a semnat astazi, 19 iulie 2011, alături de secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, domnul Răzvan Murgeanu si Directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala 2 Sus-Est Braila, Domnisoara Luminita Mihailov, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU).

La eveniment a participat si Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Domnul Marian Oprisan. Acesta este primul Plan Integrat de Dezvoltare Urbană care este semnat în judeţul Vrancea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi o Unitate Administrativ Teritorială.

PIDU Panciu este finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, domeniul de intervenţie 1.1. În cadrul PIDU Panciu vor fi realizate lucrări de modernizare urbană şi de infrastructură, dar se vor asigura şi servicii sociale moderne cu scopul de a întări siguranţa cetăţeanului.

Astfel, va fi reabilitată şi modernizată infrastructura de interes public, urmând a fi asfaltate B-dul Independenţei şi străzile Titu Maiorescu, Ciprian Porumbescu, Mihail Kogălniceanu, 1 Mai, George Coşbuc, Cooperaţiei, Decebal, Mihai Viteazu, Cuza Vodă, Mircea, Libertăţii, Teilor, Ghiocei, Afumaţi, Eroilor, Cracalia, şi Traian.

În total va fi asfaltată o lungime de 9.289 metri liniari, costul total al acestor lucrări fiind 13.659.894,87 lei . De asemenea, vor fi create şi modernizate toate zonele verzi dintre blocurile din Oraşul Panciu. Aceste zone verzi vor fi dotate cu mobilier stradal şi, totodată, vor fi amenajate zone florale şi parcuri.

În total vor fi realizaţi 20.568 metri pătraţi de alei, vor fi reabilitaţi şi modernizaţi 43.215 metri pătraţi de spaţii verzi şi 1.450 metri pătraţi de zone florale. Costul acestor lucrări se vor ridica la 6.596.784,96 lei.

Nu în ultimul rând, se va reabilita şi moderniza complexul de clădiri „Sovejana” aflat în patrimoniul Consiliului Local Panciu, în scopul realizării unei unităţii de asistenţă socială pentru persoane vârstnice. Complexul „Sovejana” va fi reabilitat şi modernizat pentru a asigura spaţii de cazare unui număr de 46 de persoane vârstnice din oraş.

Costul total al lucrărilor de reabilitare a unei cladiri P+2, cu o suprafata construita la sol de 310,8 metri patrati şi o anexa cu suprafata construita la sol de 291,50 metri patrati, precum si asigurarea utilităţilor necesare funcţionării centrului va fi de 4.712.455,72 lei.

În ceea ce priveşte componenta de asigurare a unor servicii sociale moderne cu scopul de a întări siguranţa cetăţeanului, în cadrul PIDU Panciu va fi realizată o reţea de camere de monitorizare şi un centru de comandă (monitorizare).

Camerele de supraveghere, 70 la număr, vor fi conectate la un centru de monitorizare al Poliţiei Locale Panciu. Costurile totale ale acestui proiect sunt de 2.066.439 lei.

În total, PIDU Panciu reprezintă un proiect de 27.035.574,55 lei, respectiv 6.467.840,80 Euro, atras de către Primăria Oraşului Panciu din fondurile Uniunii Europene.

Menţionăm faptul că Primăria Oraşului Panciu implementează, în acest moment, alte două proiecte europene: „Servicii Eficiente şi de Calitate pentru Cetăţenii oraşului Panciu”, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European în cadrul Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013 cu o valoare de 884.365 lei şi “Tradiţie şi Spiritualitate pănceană” – proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, cu o valoare de 998.218,52 lei.

Comunicat primit de la Biroul de Presa al Primăriei Oraşului Panciu

Scrie un comentariu

STIRI LIVE