Judecătorul Tudorel Toader, originar din Vrancea, a fost nominalizat ca ministru al Justiției

Tudorel Toader a fost validat în cadrul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD pentru funcția de ministru al Justiției, după cum informează Agerpres. Funcția de ministru al Justiției a rămas vacantă în urma demisiei lui Florin Iordache și ocupată interimar de Ana Birchall.

Tudorel Toader s-a născut la 25 martie 1960, în localitatea Vulturu din județul Vrancea. Între 1975 și 1979, a studiat la Liceul de matematică — fizică ”Unirea” din Focșani, potrivit laws.uaic.ro. Este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (1982-1986). Este doctor în științe juridice. În 2004, a urmat un curs postuniversitar la Colegiul Național de Apărare.

După absolvirea studiilor universitare, a fost numit în funcția de procuror la Procuratura locală Panciu, jud. Vrancea (1986-1990). Ulterior a profesat ca avocat în cadrul Baroului de avocați Iași (1991-2006). În octombrie 2006 a fost numit judecător la Curtea Constituțională, pentru o diferență de mandat, care a expirat în iulie 2007. A fost reconfirmat în aceeași postură, de către Camera Deputaților, pentru un mandat de 9 ani. A deținut funcția până în 11 februarie 2016.

Sursa: www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE