Judecătoarele Anişoara Topor şi Mariana Săndina Croitoru au avut telefoanele interceptate de către DNA în februarie 2009

Mariana Croitoru a avut telefonul ascultat de către DNA

Lumea justiţiei a publicat un material în care se regăsesc şi nume din justiţia vrânceană, în dosarul privindu-l pe fostul procuror general Dinu Gâlcă şi ex-avocatul lui Marian Oprişan, Alexandru Bălan. Procurorul şef Gheorghe Ivan s-a sesizat din oficiu şi a emis ordonanţe provizorii de interceptare, pentru mai multe persoane, printre care şi judecătoarele Anişoara Topor (arestată şi judecată acum într-un alt dosar), respectiv Mariana Săndina Croitoru.

Ulterior, mandatele de interceptare au fost anulate de Curtea de Apel Galaţi, care a dispus şi distrugerea probelor, lucru care nu s-a întâmplat conform jurnaliştilor de la Lumea Justiţiei. Iată articolul în cauză:

La DNA nu se respecta legea privitoare la regimul interceptarilor! Intr-un caz de coruptie in care sunt implicati judecatori, procurori, notari, avocati si oameni de afaceri si in care a fost inculpat si fostul procuror general al PCA Galati Dinu Galca (fratele fostului presedinte al CSM, judecatorul Iulian Galca), procurorul sef al DNA Galati, Gheorghe Ivan, supranumit „Ivan cel Groaznic” a emis in luna februarie 2009 mai multe mandate provizorii de interceptare de 48 de ore. Pentru cei care nu sunt la curent cu procedura, precizam ca procurorul poate emite mandate de interceptare pentru maximum 48 de ore, in cazuri urgente, dupa care are obligatia sa se prezinte la judecator cu mandatele si interceptarile obtinute spre confirmare sau anulare.

Vicepresedinta Tribunalului Vrancea, Marina Sandina Croitoru – sefa AMR Vrancea, a fost interceptata nejustificat de DNA.

In cazul de fata, procurorul sef Gheorghe Ivan a emis ordonante de interceptare provizorii, de 48 de ore, pe perioada 4 – 6 februarie 2009, pentru telefoanele judecatoarei Mariana Sandina Croitoru (foto 1) vicepresedinta a Tribunalului Vrancea, al avocatilor Emil Alexandru Balan si Anne-Marie Balan, precum si a altor trei persoane (Anisoara Topor, Vasile Bogdan, Lucica Paun).

Motivul invocat de procurorul Ivan a fost o asa-zisa sesizare din oficiu privitoare la posibila savarsire a unor fapte de coruptie cu atributii in judecarea dosarului penal nr. 4685/91/2008 aflat pe rolul Tribunalului Vrancea, repartizat judecatoarei Sandina Croitoru. In fapt, supararea DNA a plecat de la faptul ca judecatoarea Croitoru, in dosarul mai sus mentionat instrumentat de DIICOT, a dispus in cazul unor inculpati inlocuirea masurii arestarii preventive cu interdictia de a parasi tara. Pe baza interceptarilor provizorii pentru care s-a autorizat singur, procurorul Gheorghe Ivan a cerut la 7 februarie 2009 Curtii de Apel Galati confirmarea ordonantelor de interceptare de 48 de ore, precum si prelungirea autorizarii interceptarilor si convorbirilor telefonice pe o perioada de 28 de zile.

Judecatoarea Mariana Ghena, presedinta Curtii de Apel Galati (azi judecator la Inalta Curte) a respins ca nefondata cererea procurorului Ivan, prin Incheierea din 7 februarie 2009 (Dosar nr. 168/44/2009) a carei continut integral il puteti citi din documentul atasat la finalul articolului. De asemenea, judecatoarea Mariana Ghena a dispus pe langa respingerea autorizarii interceptarii pe 28 de zile si „incetarea de indata a interceptarilor si inregistrarilor telefonice… iar cele efectuate vor fi sterse, distruse de catre procuror, incheindu-se proces verbal in acest sens, care va fi comunicat Curtii de Apel Galati”.

In motivarea respingerii, judecatoarea Ghena a aratat ca din interceptarile depuse la dosar nu rezulta niciun fel de indicii ca in cauza s-ar pregati savarsirea vreunei infractiuni, iar cat priveste masurile dispuse de judecatoarea Sandina Croitoru de la Tribunalul Vrancea, s-a aratat ca acestea „au fost verificate sub aspectul legalitatii si temeiniciei de catre instanta de control judiciar”.

DNA Galati nu a distrus interceptarile, dimpotriva le-a folosit in rechizitoriu emis ulterior pentru grupul de procurori de la Galati, in care a fost acuzat fostul procuror general Dinu Galca. Desi potrivit legii si dispozitiilor Curtii de Apel Galati, procurorii DNA trebuiau sa distruga probele (interceptarile) obtinute in perioada 4 – 6 februarie 2009, in realitatea aceastea au fost folosite in rechizitoriul privind grupul de procurori inculpati de la PCA Galati in care a fost pus sub acuzare si fostul procuror general al PCA Galati Dinu Galca (care a decedat intre timp).

Culmea, desi in rechizitoriul respectiv se mentioneaza negru pe alb ca instanta Curtii de Apel Galati nu a confirmat si prelungit interceptarile provizorii, s-au redat o serie de discutii purtate de numitul Bogdan Vasile pe un numar de telefon fix apartinand Parchetului Curtii de Apel Galati (023/410.126), la capatul celalalt al firului aflandu-se procurorul general al PCA Galati Dinu Galca – extras din rechizitoriul respectiv il puteti citi atasat la finalul articolului.

Articol preluat de pe www.luju.ro !

One Response to Judecătoarele Anişoara Topor şi Mariana Săndina Croitoru au avut telefoanele interceptate de către DNA în februarie 2009

  1. Telefon Anti Interceptare 12/10/2013 at 20:23

    Acum oricine poate afla daca si cand anume ii sunt ascultate convorbirile telefonice.
    Telefonul anti interceptare cu IMEI variabil te anunta de fiecare data cand apelul este interceptat, sau cand telefonul este localizat.
    Mai mult aici: http://anti-interceptare.weebly.com

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE