EXCLUSIV: V-ati inchipuit vreodata cum se taie copacii in Muntii Vrancei? Vezi cum sunt puse la pamant padurile din judet, dar si cele din Galati! Prefectii Ion Oprea si Cosmin Paun, dar si seful ITRSV, Alexandru Lefter, “somati” de proprietari sa opreasca GENOCIDUL!

Dupa ce pe You Tube au fost postate mai multe clipuri video in care s-au adus numeroase acuzatii autoritatilor din Vrancea si Galati, in materie de fond funciar, (vezi clipurile AICI), Vrancea Media va prezinta o sinteza a afirmatiilor facute de celebrul profesor de matematica si realizator de culegeri de profil, Gheorghe Leonida Gussi, completat de Tatiana Cecilia Apostoleanu (sotia defunctului Dan Apostoleanu, var cu profesorul Gussi) si Maricel Cosor, procuratorul celor doi.

Taieri (defrisari) in panta! Sa nu ne mai miram de ce vine pamantul peste noi!

Marcel Cosor: „Ocolul Silvic Soveja a ras suprafete mari de padure, sub protectia autoritatilor din judet. Prefectul Ion Oprea, in calitate de presedinte al Comisiei Judetene pentru Aplicarea Legilor Fondului Funciar, a refuzat sistematic sa dea titlurile de proprietate familiilor Gussi si Apostoleanu. A spus ca nu vrea sa-i dea padurile lui Cosor. Il anunt oficial ca nu sunt padurile mele, ci ale familiilor respective.”

Cosor s-a dezlantuit impotriva prefectilor din Vrancea si Galati, dar si impotriva directiilor si ocoalelor silvice, respectiv ITRSV

Gheorghe Leonida Gussi si Tatiana Cecilia Apostoleanu

Gh. Leonida Gussi: „Am castigat in instanta hectare intregi de padure la Soveja, iar prefectul Ion Oprea refuza sa faca actele necesare pentru punerea in posesie, alaturi de primarul de la Soveja, Costel Plesa si de seful de ocol Nicolae Enciu. Am fost la Regia Nationala a Padurilor si directorul general de acolo a spus ca sunt doar… niste hotarari judecatoresti… !!! Autoritatile statului din Vrancea, de la prefect la seful ITRSV Alexandru Lefter, care a cumparat teren impreuna cu Gilda Scinteianu si cu altii, vor sa faca din padure feuda lor personala. Avem hotarari judecatoresti definitive dar nu suntem pusi in posesie”

Zeci de camioane cara, zilnic, lemne din muntii Vrancei

M. Cosor: „Se defriseaza nelegal zi si noapte din paduri. Se fac defrisari si in panta de 45 de grade, lucru interzis in mod normal”

M. Cosor: „Filiala Propact a cerut Prefecturii Vrancea sa nu mai discute notificarile facute de cetateni in materie de fond funciar in biroul prefectului Ion Oprea, ci in sedintele Comisiei Judetene de Fond Funciar.”

M. Cosor: „Prin neretrocedarea proprietatilor, statul roman a cheltuit milioane de euro de la buget pentru administrarea padurilor, o administrare proasta si o gestionare a fondului funciar prin metode nelegale. Daca ar fi primit padurile inapoi, proprietarii de drept le-ar fi gestionat cu responsabilitate si ar fi platit taxe si impozite la stat. Intotdeauna, activitatile private au fost mai eficiente decat cele ale statului”.

T. Apostoleanu: „Am primit numeroase telefoane de la Gilda Scinteianu (n. r. – implicata in mai multe procese legate de fond funciar) care insista sa-i vand padurile aflate in litigii. N-am cedat si vreau sa spun ca nu voi ceda. Nu am nimic de vanzare. Trebuie sa am grija de averea familiei, obtinuta prin munca, de-a lungul anilor”

La Cimpuri, se fac defrisari in panta de 45 de grade!

Daca autoritatile vor, pot lua la puricat tot ce "misca" in padure, la vedere!

M. Cosor: „Desi avem un titlu executoriu, primarul Costel Plesa a refuzat sa ne puna in posesie, in complicitate cu Nicolae Enciu (sef de ocol), sustinut de nasul acestuia Raduta Ghita. De altfel, pe cand era sef la ITRSV Laurentiu Dumitrache, un control a scos la iveala grave probleme. De doi ani proprietarilor li se refuza titlul de proprietate, iar cei de la Ocolul Silvic Soveja jefuiesc padurile din Vrancea de doi ani de zile. Miliarde de lei vechi sunt cheltuite aiurea pe asa-zise impaduriri, fara a se pune pic de semintis. Se taie padurea la ras si in Vrancea si in Galati. In loc sa fie taiati arborii bolnavi sau doborati de vant, sunt taiati cei valorosi si astfel valoarea padurii proprietarilor nepusi in posesie scade”

Un ajutor de padurar care stie multe dar, evident, spune putine

Gh. Gussi: „Strabunicul meu, Anton Cincu, a lasat padurea de la Buciumeni (Galati) mostenire mai multor nepoti. Prin proces am castigat, dar Ocolul Silvic nu vrea sa ne puna in posesie”.

M. Cosor: „Sute de hectare din padurea de la Buciumeni apartin domnului profesor Gussi si doamnei Apostoleanu. Li s-a recunoscut dreptul de proprietate dar nu au fost pusi in posesie. Radu Busca, de la Ocolul Silvic Tecuci, are o combinatie cu Serban Cincu, reprezentat de Tudora Anica, procurator, (aflat in opozitie cu noi) si astfel nu sunt pusi in posesie proprietarii. Laura Furnica este secretar al comunei Buciumeni si are si ea un rol. Vorbim de sute de hectare de padure de la Buciumeni. La fel si cu padurea de la Munteni (Galati). Nu se respecta, practic, proprietatea privata.

M. Cosor: „Busca este bagat in combinatii cu Marius Lates, cu Puiu Partene si chiar cu prefectul de la Galati, Cosmin Paun. De ce seful ITRSV, Alexandru Lefter nu vine in control in zona Buciumeni – Munteni sa vada care este situatia? De ce autoritatile nu iau masuri?”

Coborati din munti, copacii sunt pregatiti pentru incarcare si apoi vanduti

Taieri la ras... marca Romania!

Arborii doborati sunt carati atat la lumina zilei, cat si noaptea


0 Responses to EXCLUSIV: V-ati inchipuit vreodata cum se taie copacii in Muntii Vrancei? Vezi cum sunt puse la pamant padurile din judet, dar si cele din Galati! Prefectii Ion Oprea si Cosmin Paun, dar si seful ITRSV, Alexandru Lefter, “somati” de proprietari sa opreasca GENOCIDUL!

 1. Cristi IRIMIA 22/11/2010 at 13:36

  @ george cera: 1. N-am luat apararea nimanui. 2. Veniti cu dovezi in sprijinul afirmatiilor si vi le publicam. 3. Imaginile postate sunt, totusi, elocvente, vizavi de modul in care se deruleaza lucrurile in padurile din Vrancea si din Romania si asta trebuie sa fie semnalul ca nu e in regula cu modul de gestionare a fondului silvic.

  Răspunde
 2. un bradut ! 05/01/2012 at 01:52

  .. MAFi TOTI ! fata lu c… rupea … la scoala cu tot felu de telefoane si tot felu de haine de firma iar noi in curand o sa murim din cauza oxigenului si scanteianu la fel, ce telefoane si ce masini are si el si frasu … ce petreceri ce case ce impresii …
  ei nu se gandesc ca atunci cand nu o sa mai aiba ce respira o sa sufle`n bani ce o sa faca?

  Răspunde

Scrie un comentariu

STIRI LIVE