”Întrebările salvează vieți”. Focșănenii cer medicamente și condiții mai bune în spital

Asociația Națională pentru Protecția Pacientului – Sucursala Vrancea a încheiat evenimentele dedicate ”Săptămânii Pacientului”, sâmbătă, 13 mai, cu o campanie interactivă, ”Întrebările salvează vieți”, la Focșani Mall. La aceasta au răspuns numeroși cetățeni, fapt care demonstrează cât de mult interes suscită tema sănătății printre focșăneni. Aceștia au lăsat o serie de nemulțumiri și solicitări destinate însănătoșirii sistemului sanitar la noi în oraș, dar și în județ.

Cei care au participat la campania interactivă a ANPP au semnalat condițiile de igienă precară, lipsa dotării cu aparatură de specialitate în sistemul sanitar, dar și lipsa educației pentru sănătate în rândul populației. De asemenea, în cadrul sesiunii interactive au mai fost aduse în prim plan probleme ale sistemului sanitar ce țin de lipsa medicamentelor din spitale, necesitatea construirii unei noi unități spitalicești în oraș, dar și găsirea unor metode de a păstra medicii în țară și de a avea personal calificat în număr suficient în spitale.

Toate aceste propuneri venite de la cetățeni vor fi transmise mai departe celor abilitați, de la care sperăm să și primim un feed-back pozitiv.

ANPP Vrancea a organizat, în perioada 8-14 mai, o serie de evenimente sub egida ”Săptămânii Pacientului”.

A avut loc campania de informare ”Mâinile curate salvează vieți”, derulată în trei școli din municipiu, o conferință destinată temei – ”Săptămâna Pacientului”, dar și o campanie interactivă ”Întrebările salvează vieți”.

Scrie un comentariu

STIRI LIVE