ULTIMA ORĂ: Inginerul Viorel Ciubuc anunţă că vrea să-şi dea foc în faţa CEDO

Viorel Ciubuc încearcă de mai mulţi ani să-şi facă dreptate

Viorel Ciubuc încearcă de mai mulţi ani să-şi facă dreptate

Inginerul focşănean nevoit să plece din ţară în urmă cu aproape 30 de ani, pentru a scăpa de furia comuniştilor se află în aceste zile la Strasbourg, pentru a protesta în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, după ce i-au fost respinse dosarele prin care solicita despăgubiri Statului Român.

UPDATE: Contactat telefonic, inginerul Viorel Ciubuc, aflat la această oră în faţa CEDO, a declarat că este dezgustat de atitudinea oficialilor Curţii: „Strig ruşine cu toată responsabilitatea. CEDO este o mare minciună. CEDO este împotriva drepturilor omului, nu este pentru drepturile omului! CEDO ia apărarea unei justiţii mincinoase din România. Acum sunt în greva foamei. Nu mi s-a permis accesul în CEDO, nici măcar în curtea interioară. Ca pe un câine m-au trimis în afara CEDO. Dacă mâine nu vine cineva să discute cu mine, vreau să-mi dau foc în faţa CEDO„, a avertizat Ciubuc. Acesta a adăugat că pune la dispoziţia presei din România numărul său de telefon (0764.384.938), pentru a oferi detalii de la faţa locului jurnaliştilor interesaţi.

Ştirea iniţială:

Viorel Ciubuc va începe mâine o grevă de avertisment pentru a atrage atenţia cu privire la abuzurile juridice ale justiţiei şi Statului Român, dar şi a CEDO, care a respins dosarele privind despăgubirile prevăzute de Legea 221/2009.

Acuzaţiile pertinente pe care le-am adus în legătură cu abuzurile instituţiilor abilitate să-i respecte pe oameni, nu să-i ignore, dar şi semnalarea exactă a ilegalităţilor justiţiei a pus CEDO în situaţia să răspundă cererilor mele printr-o altă fraudă juridică, care denotă, practic, faptul că demnitatea acestei instituţii nu mai e ce-a fost. Cer oficialilor CEDO să fiu ascultat pentru a le demonstra că acuzaţiile mele sunt pertinente şi reale„, a precizat inginerul Ciubuc.

Prin diverse „chichiţe” procedurale, prin invocarea unor excepţii de neconstituţionalitate, dar şi cu largul concurs al Curţii Constituţionale, persoanele care aveau dreptul la despăgubiri, ca urmare a persecuţiilor la care au fost supuse în perioada 1948 – 1989, s-au trezit că au pierdut şi timp şi bani, Statul român dând dovada unui cinism caracteristic.

Prin admiterea unor cereri în baza Legii 221/2009 (ale persoanelor care au introdus rapid acţiune, după ce legea a fost publicată în Monitorul Oficial) şi respingerea ulterioară a altor solicitări în baza aceleiaşi legi, Statul şi justiţia din România şi-au bătut joc de cei care au încercat să obţină despăgubiri fireşti, având în vedere traumele suferite.

Articol în completare. Vom reveni cu detalii.

Scrie un comentariu

STIRI LIVE