ULTIMA ORĂ: Inginerul Viorel Ciubuc anunţă că vrea să-şi dea foc în faţa CEDO

Viorel Ciubuc încearcă de mai mulţi ani să-şi facă dreptate

Viorel Ciubuc încearcă de mai mulţi ani să-şi facă dreptate

Inginerul focşănean nevoit să plece din ţară în urmă cu aproape 30 de ani, pentru a scăpa de furia comuniştilor se află în aceste zile la Strasbourg, pentru a protesta în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, după ce i-au fost respinse dosarele prin care solicita despăgubiri Statului Român.

UPDATE: Contactat telefonic, inginerul Viorel Ciubuc, aflat la această oră în faţa CEDO, a declarat că este dezgustat de atitudinea oficialilor Curţii: „Strig ruşine cu toată responsabilitatea. CEDO este o mare minciună. CEDO este împotriva drepturilor omului, nu este pentru drepturile omului! CEDO ia apărarea unei justiţii mincinoase din România. Acum sunt în greva foamei. Nu mi s-a permis accesul în CEDO, nici măcar în curtea interioară. Ca pe un câine m-au trimis în afara CEDO. Dacă mâine nu vine cineva să discute cu mine, vreau să-mi dau foc în faţa CEDO„, a avertizat Ciubuc. Acesta a adăugat că pune la dispoziţia presei din România numărul său de telefon (0764.384.938), pentru a oferi detalii de la faţa locului jurnaliştilor interesaţi.

Ştirea iniţială:

Viorel Ciubuc va începe mâine o grevă de avertisment pentru a atrage atenţia cu privire la abuzurile juridice ale justiţiei şi Statului Român, dar şi a CEDO, care a respins dosarele privind despăgubirile prevăzute de Legea 221/2009.

Acuzaţiile pertinente pe care le-am adus în legătură cu abuzurile instituţiilor abilitate să-i respecte pe oameni, nu să-i ignore, dar şi semnalarea exactă a ilegalităţilor justiţiei a pus CEDO în situaţia să răspundă cererilor mele printr-o altă fraudă juridică, care denotă, practic, faptul că demnitatea acestei instituţii nu mai e ce-a fost. Cer oficialilor CEDO să fiu ascultat pentru a le demonstra că acuzaţiile mele sunt pertinente şi reale„, a precizat inginerul Ciubuc.

Prin diverse „chichiţe” procedurale, prin invocarea unor excepţii de neconstituţionalitate, dar şi cu largul concurs al Curţii Constituţionale, persoanele care aveau dreptul la despăgubiri, ca urmare a persecuţiilor la care au fost supuse în perioada 1948 – 1989, s-au trezit că au pierdut şi timp şi bani, Statul român dând dovada unui cinism caracteristic.

Prin admiterea unor cereri în baza Legii 221/2009 (ale persoanelor care au introdus rapid acţiune, după ce legea a fost publicată în Monitorul Oficial) şi respingerea ulterioară a altor solicitări în baza aceleiaşi legi, Statul şi justiţia din România şi-au bătut joc de cei care au încercat să obţină despăgubiri fireşti, având în vedere traumele suferite.

Articol în completare. Vom reveni cu detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE