IMAGINEA ZILEI: De ce nu avem grijă de copiii noștri?

Astăzi, lângă o școală din Focșani, mi-a atras atenția un puști care ținea, mândru nevoie mare, o… coasă în mână. L-am întrebat dacă știe cine umblă cu coasa în tradiția românească și mi-a răspuns că moartea este cea care este simbolizată mergând cu coasa după ea. L-am întrebat ce preferă în viață: VIAȚA sau MOARTEA? Sp fie viu sau ”mort”?  ”Prefer viața, normal” mi-a răspuns sincer. ”Și atunci de ce umbli cu coasa după tine?”, l-am provocat 🙂

N-a mai știut ce să spună, și-a schimbat mimica și a cam căzut pe gânduri… Personal, cred că data viitoare, de Haloween, această sărbătoare păgână care nu are nici o legătură cu creștinismul, cu normalitatea, cu ideea de bine și frumos, puștiul respectiv nu va mai confecționa o coasă pe care să o aducă la școală.

Trist nu este că elevul în cauză a venit cu o coasă la școală, închipuindu-și că este moartea care umblă cu coasa după ea. Trist este că unii părinți, preoți și profesori din școli tolerează astfel de acțiuni în unitățile de învățământ și nu își pun problema că psihicul elevilor este afectat și influențat pe termen lung de astfel de episoade din viața lor.

Cum pot oare, unii dascăli de școală și preoți să accepte și să organizeze evenimente în care copiii vin îmbrăcați în vampiri, cu coasa după ei, cu măști macabre și tot felul de accesorii care nu țin de BINE, de FRUMOS, de NORMALITATE?

O întrebare la care Biserica Ortodoxă Română și Ministerul Educației Naționale ar trebui să răspundă cât mai urgent!

Copil elev cu coasa

One Response to IMAGINEA ZILEI: De ce nu avem grijă de copiii noștri?

  1. noleta123 01/11/2014 at 07:35

    Parerea unui dascal
    V-ati gandit putin si la faptul ca dascalii tolereaza acest lucru in masura in care isi doresc sa foloseasca acest prilej pentru a valorifica momentele care le atrag atentia in scopul valorificarii si aplicarii in practica a cunostintele dobandite de catre elevi?La scoala se ofera informatii despre aceasta sarbatoare pagana si se motiveaza de ce li se ofera prilejul de a colora, decupa, imbraca costume. Pentru noi costumul de Batman, Print si de Printesa are valoarea unei serbari si nu a unei adorari salbatice, in schimb nu stiu ce fac acestia acasa si de ce parintii tolereaza cumpararea sau fabricarea unor costumatii infioratoare!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE