Gândul.info: ”Traian Băsescu a anunțat că Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE în perioada 1997 – 2001”

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat în această seară la Realitatea TV că premierul Victor Ponta este ofiţerul acoperit la care a făcut referire. Concret, şeful statului a precizat că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în perioada 1997-2001.

Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General. Sunt gata să o demonstrez”, a anunţat Băsescu, invitat la Realitatea TV.

Victor Ponta Traian BasescuDe altfel, preşedintele a arătat o serie de documente pentru a proba cele spuse, printre care şi două hotărâri de guvern. ”Este o hotărâre din vremea lui Adrian Năstase. Nu daţi pagina următoare că este secretă”, a precizat şeful statului.

Teodor Meleşcanu, acuzat de complicitate

De altfel, preşedintele l-a acuzat de complicitate pe Teodor Meleşcanu, candidat şi el la prezidenţiale, spunând că l-a acoperit pe Victor Ponta.

După ce am aşteptat un timp, am deschis o corespondenţă oficială cu domnul Meleşcanu. L-am întrebat dacă în Guvern există ofiţeri acoperiţi sau foşti ofiţeri acoperiţi. Şi mi-a răspuns că e secret de stat, neţinând cont că preşedintele are acces la orice secret de stat. S-a creat un precedent uriaş. Preşedintele cere informaţie despre acoperiţi în Guvern. Niciodată n-am cerut listă de acoperiţi în serviciu, sunt treburile lor. Dar ambele servicii le-am întrebat cu privire la membrii Guvernului. Întotdeauna.

Din acel moment nu am mai avut încredere îmi ce îmi spune Meleşcanu, pentru că n-am ştiut abordarea politică. N-am vrut să mai fac un scandal, să trimit la Parlament cererea de revocare, s-a dus singur în campanie. Meleşcanu a făcut un joc politic acoperind un om care a refuzat să spună. Meleşcanu este complicele lui Ponta. El a formulat hotărârea, l-a ajutat să îşi acopere trecutul”, a adăugat şeful statului.

Continuarea, pe www.gandul.info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE